Home » Eibergen » Inclusiviteit bij Hof van Eckberge vanzelfsprekend

Inclusiviteit bij Hof van Eckberge vanzelfsprekend

516

Hof van Eckberge ging in januari 2012 van start. Het belevenispark in Eibergen ontwikkelde zich op eigen kracht tot een succesvolle onderneming met inmiddels meer dan 100.000 bezoekers per jaar. Maarten Reimes en Carine Grijsen geven op een bevlogen manier leiding aan het enthousiaste team van medewerkers. Inclusiviteit staat centraal in de aanpak. “SAMEN, RESPECT en TEAM schrijven we hier met hoofdletters. We doen het samen, anders ben je nergens.”

Maarten Reimes is een zeer gepassioneerde ondernemer. Samen met zijn partner Carine Grijsen, die uit de zorg komt, heeft hij Hof van Eckberge op de kaart gezet. Het duo kijkt niet alleen naar geld verdienen. “De nadruk ligt bij ons op continuïteit in de bedrijfsvoering en werkplezier voor iedereen. Het zorgt voor een aangename, vrolijke sfeer, en dat is wat wij én bezoekers willen. Innoveren en daardoor voorop lopen vinden we ook heel belangrijk. Dan maak je het verschil.”

Het dynamische Achterhoekse belevenispark is geschikt voor alle leeftijden en heeft meer te bieden dan vergelijkbare gelegenheden. De lat ligt op alle fronten een stukje hoger. Dat zie je terug in meer comfort, kwaliteit en diversiteit. Naast de speelactiviteiten en horecafaciliteiten worden er zakelijke bijeenkomsten en evenementen verzorgd. Ook mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking  kunnen zich prima vermaken.

Hof van Eckberge is rolstoeltoegankelijk en beschikt over speciale voorzieningen voor mindervaliden. Daardoor komt iedereen aan zijn trekken en juist dat is de kracht van Hof van Eckberge. Het personeelsbeleid is ook onderscheidend. Maarten en Carine kiezen bewust voor samenwerking met Estinea en WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA).

Iedere maandag zijn er zeven of acht cliënten van Estinea, een zorginstelling die mensen met een beperking ondersteunt, als dagbesteding aan het werk. “Ze verrichten allerlei werkzaamheden en dat gaat heel goed. We maken er met zijn allen een feestje van”, aldus Maarten Reimes.

Verder is er een medewerker met een afstand tot de arbeidsmarkt van WSPA al drie jaar gedetacheerd bij Hof van Eckberge. Ook dat bevalt van beide kanten prima. “Iedereen telt hier mee. Op die manier kunnen mensen zich ontwikkelen. Daarbij laten we ons gevoel spreken.” De aanpak van het belevingspark met mini ZOO in Eibergen wordt breed gewaardeerd. Het leverde complimenten en prijzen op. Zo werd Hof van Eckberge door de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) uitgeroepen tot ‘Beste Samen Speelplaats van Nederland en won het onlangs de Duitse prijs voor het leukste uitje over de grens.

Wietse Kooistra, manager van WSPA, is maar wat blij met Maarten en Carine als ambassadeurs voor de campagne ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’. “Met hun visie, speciale aandacht voor mensen met een beperking en enthousiaste praktijkverhalen zijn ze een bron van inspiratie voor andere ondernemers.”