24 april 2024
Home » Gelderland » Uitreiking Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat:

Uitreiking Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat:

456

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

BEMMEL – Woensdag 13 maart belooft een inspirerende middag te worden in de Theaterkerk van Bemmel met de uitreiking van de Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat. Onder het motto ‘Zorg voor Bewegen’ zijn 39 projecten ingediend om Gelderland gezonder en actiever te maken, met een verzoek om in totaal 462.552 euro aan ondersteuning.

De finale, geleid door TV-host Sander Schimmelpenninck, ziet de 8 beste projecten strijden om een deel van de 70.000 euro prijzenpot, inclusief een publieksprijs van 5.000 euro. Onder de finalisten bevindt zich Atletiekvereniging Archeus Winterswijk, klaar om hun innovatieve ideeën te presenteren.

Het evenement wordt verrijkt met een lezing van prof. Erik Scherder en een persoonlijk verhaal van Paralympisch kampioen Mariska Beijer, naast een spannende schermdemonstratie door de Tulen broers. Dit initiatief van het Gelders Sportakkoord en de provincie Gelderland benadrukt het belang van beweging en gezondheid.

Programma:

  • Datum: Woensdag 13 maart
  • Locatie: Theaterkerk, Markt 5 in Bemmel
  • Tijd: 14:00-18:00, inclusief netwerkborrel