Home » Gem. Bronckhorst » Gemeente zet mantelzorgers in het zonnetje

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst zet mantelzorgers uit Bronckhorst graag weer in het zonnetje tijdens een speciale verwendag. Deze dag vindt plaats op 10 november. Mantelzorgers kunnen dit jaar kiezen uit verschillende workshops en activiteiten. Aanmelden kan tot en met 13 oktober.

Mantelzorgers verzamelen zich bij Hotel Bakker in Vorden voor een kop koffie/thee. Daarna staan verschillende workshops en activiteiten op het programma, zoals een workshop fotografie, bloemschikken, wandelen met een gids, een rondleiding bij het kasteel in Vorden of een rondrit met een Daf. Na afloop staat een lekkere lunch klaar. Het belooft een heerlijk uitje te worden voor mantelzorgers.

Mantelzorgers kunnen zich tot en met 13 oktober voor deze dag aanmelden via www.bronckhorst.nl/mantelzorgverwendag of bellen via tel. (0575) 75 02 50.

Er zijn geen voorwaarden verbonden aan het aantal uren dat iemand zorg verleent en de activiteit of workshop kost niets. Er geldt wel een maximumaantal deelnemers dat kan meedoen aan de activiteiten/workshops.

Wethouder Evert Blaauw: “Mantelzorgers zorgen langdurig voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder of kind (of ander familielid). Zij geven zorg, omdat ze een persoonlijke band hebben met degene die ze verzorgen. Dit kan zwaar zijn maar geeft ook voldoening. Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde. Met de verwendag willen we hen even in het middelpunt van aandacht zetten. Dat verdienen ze.”

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de ondersteuning en waardering van mantelzorgers. Elke gemeente is vrij in de manier waarop zij hier invulling aan geeft. De gemeente Bronckhorst biedt mantelzorgers, als blijk van waardering, onder andere een verwendag aan.

Daarnaast bieden ze mantelzorgers ook waardering in de vorm van een geldbedrag (de mantelzorgwaardering). Mantelzorgers kunnen t/m 31 december 2023 aangemeld worden voor de mantelzorgwaardering. Dit kan via www.bronckhorst.nl/mantelzorg. Hier staan ook de voorwaarden voor de aanvraag.