24 april 2024
Home » Neede » Expositie Zentangle-Tekeningen in Natuurpark Kronenkamp

Expositie Zentangle-Tekeningen in Natuurpark Kronenkamp

987

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

NEEDE – Vanaf woensdag 4 oktober tot en met woensdag 29 november 2023 presenteert Joke Leussenkamp uit Eibergen samen met haar leerlingen, Ria Menger uit Eibergen en Nel te Vaarwerk uit Enschede, een expositie van zentangle-tekeningen. Deze collectie, die zowel tekeningen op papier als op voorwerpen omvat, wordt tentoongesteld in drie diverse stijlen.

Zentangle is ontwikkeld in de Verenigde Staten door kunstenares en kalligrafe Maria Thomas en meditatiemonnik Rick Roberts. Het combineert de principes van kunst met die van meditatie. De term ‘tangle’ kan vertaald worden als ‘wirwar’ of ‘omarming’, terwijl ‘Zen’ verwijst naar de Japanse vorm van Boeddhisme, die zich richt op het zoeken naar leegte, wijsheid en stilte.

Op vrijdag 3 november tussen 14.00 en 16.00 uur verzorgt Joke Leussenkamp een demonstratie van zentangle-tekenen in Het Filter. Geïnteresseerden kunnen vrij binnenlopen; er zijn geen toegangskosten. Bovendien is de expositie elke woensdag en vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur open voor publiek in Het Filter, gelegen in Natuurpark Kronenkamp op Kronenkamp 14 in Neede. Enkele kunstwerken zijn beschikbaar voor aankoop, en de officiële verkoop hiervan vindt plaats op vrijdag 1 december 2023 om 14.00 uur.

Natuurpark Kronenkamp, Kronenkamp 14, Neede.

Bron(nen) & Afbeelding(en)