16 april 2024
Home » Gemeente » Oost Gelre en Marveld Recreatie bieden 46 extra opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen

Oost Gelre en Marveld Recreatie bieden 46 extra opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen

1522

GROENLO – Vanaf oktober 2023 stellen de gemeente Oost Gelre en Marveld Recreatie in Groenlo 46 aanvullende opvangplekken beschikbaar voor vluchtelingen uit Oekraïne. Deze samenwerking loopt in eerste instantie tot half december 2023.

In reactie op de aanhoudende vluchtelingenstroom vanuit Oekraïne heeft het Ministerie van Justitie en Veiligheid alle Nederlandse gemeenten verzocht meer opvangmogelijkheden te creëren. Als respons hierop heeft de gemeente Oost Gelre samengewerkt met Marveld Recreatie, die tot half december de 46 extra plekken aanbiedt. Momenteel verblijven er al ongeveer 80 Oekraïense vluchtelingen in gebouw De Rank in Groenlo.

Naast huisvesting focust de gemeente Oost Gelre zich ook op essentiële diensten voor deze vluchtelingen, waaronder onderwijs en gezondheidszorg. Hiertoe worden contacten gelegd met lokale scholen en huisartsen om een effectieve opvang en integratie te waarborgen.

Burgemeester Annette Bronsvoort benadrukte het belang van samenwerking om onderwijs voor kinderen te faciliteren en om de vluchtelingen indien mogelijk werk te bieden. Dit ondersteunt hen in het hervatten van hun leven gedurende hun verblijf in Nederland.

De gemeente Oost Gelre verkent actief locaties voor verschillende groepen vluchtelingen, zoals bevestigd door wethouder Bart Porskamp. Indien de extra opvangplekken in december niet meer beschikbaar zijn, wordt de verantwoordelijkheid voor het vinden van nieuwe onderkomens toevertrouwd aan de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.

Oost Gelre, Marveld Recreatie, Groenlo, opvangplekken, Oekraïense vluchtelingen, Ministerie van Justitie en Veiligheid, De Rank, onderwijs, vluchtelingenstroom, Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.