Home » Groenlo » Expositie Anton ter Braak in Galerie KiK te Groenlo

GROENLO – Anton ter Braak is sinds 1987 werkzaam als professioneel kunstenaar en heeft in de loop van 35 jaar een opmerkelijke carrière opgebouwd, zowel nationaal als internationaal. Zijn bronzen sculpturen worden wereldwijd tentoongesteld en maken deel uit van verschillende collecties van overheden, instanties en particulieren.

Ter Braak, geboren in 1960, en heeft zich gespecialiseerd in het vormgeven van vrouwen, paarden en stieren. Zijn beelden benadrukken de essentie van mens en dier, met een focus op hun inherente kracht en vitaliteit. Ter Braak maakt gebruik van wassen platen om zijn originele sculpturen te vervaardigen, waarbij hij speelt met contrasten zoals ruwheid versus gladheid. Hoewel hij bekend staat om zijn figuratieve kunstwerken, verkent hij ook abstracte vormen. Naast zijn onafhankelijke projecten, voert hij ook specifieke opdrachten uit die een andere artistieke benadering vereisen en vaak het gebruik van verschillende materialen inhouden.

De tentoonstelling van het werk van Anton ter Braak zal plaatsvinden bij Galerie KiK in Groenlo, van 16 oktober 2023 tot 5 januari 2024. Bezoekers zijn welkom op werkdagen tussen 14:00 en 16:00 uur. Er is geen toegangsprijs. Voor extra openingstijden kunt u terecht op de website van de galerie.

Voor meer informatie:

  • Adres: Kunst in het Koetshuys, Nieuwestraat 22 Groenlo
Bron(nen) & Afbeelding(en)