Home » Groenlo » Grol 1 wint van Spero 1

GROENLO – Na de fraaie 0-5 uitoverwinning in de uitwedstrijd tegen OBW Zevenaar, en dat gepaard gaande met een voorbeeldige teamprestatie, was afgelopen zondag voorafgaande aan de aftrap van de thuiswedstrijd van Grol tegen Spero een veel gestelde vraag te horen: ‘Kan de jeugdige equipe van het trainersduo Krabbenborg/Heutinck in eigen huis aan het voetbalfeest in Zevenaar een vervolg geven?’ En dat tegen de formatie Spero uit het Betuwse Elst, waarbij de clubnaam ook nog eens de betekenis ‘IK HOOP’ vertegenwoordigt.

Het antwoord op deze vraag werd reeds direct na de aftrap duidelijk. In tegenstelkling tot OBW nam Spero van meet af aan een verdedigende, noem het afwachtende houding aan, waarbij alles was afgestemd op maar één doel en dat was niet verliezen. En wanneer een en ander toch in die richting gaat, dan met zo min mogelijk tegendoelpunten. Ondanks dat Grol in dezelfde basisopstelling als tegen OBW van start ging, had de thuisclub het zichtbaar moeilijk met een dergelijke tegenstander. Daarbij komt dat enkele spelers, waaronder met name de drie spitsen Jordy Schutten, Luc Berentsen en Tycho Riteco zich vanwege ziekte (griep) en andere omstandigheden in de afgelopen week niet optimaal hebben kunnen voorbereiden op dit competitieduel. Met name Tycho Riteco kon op alle vlakken niet zijn inbreng leveren, die men de laatste tijd van hem gewend is. De speler zelf liet na afloop uw verslaggever weten dat een en ander inderdaad het geval was. “Ik heb vanmiddag nog weer eens ondervonden hoe belangrijk dat de voorbereidende trainingen zijn. Ik heb een rotweek achter de rug en kon daarom de ploeg en het publiek niet bieden wat ze van mij mogen verwachten. Maar het belangrijkste vandaag is dat wij de drie punten in de tas hebben.” Ook spits en topscorer Luc Berentsen haalde niet zijn normale niveau. Dit ondanks dat hij in de 58e minuut van de wedstrijd een hoekschop van Max de Vries omzette in het eerste en zo later bleek beslissende doelpunt. Daarbij mag niet onvermeld blijven dat dezelfde Berentsen in het eerste bedrijf degene was, die driemaal over op een sublieme wijze in stelling werd gebracht door achtereenvolgens Rico Lammerdink tweemaal en Jordy Schutten eenmaal.

Ondanks de constatering dat Grol beter, veel beter kan dan afgelopen zondag is vertoond, kunnen er toch een aantal spelers worden genoemd die zichzelf na het duel tegen Spero een ruime voldoende mogen toerekenen. Daarbij moeten deze keer de schijnwerpers worden gericht op de bijzonder solide spelende verdediger Mike Kempers, centrale verdediger Thiemo Wessels, die als 19-jarige speelt alsof hij al jaren in de hoofdmacht van Grol acteert, de middenvelders Mark Hietland en aanvoerder Rico Lammerdink en last but not least de eveneens 19-jarige Tiem Rots. Met name laatstgenoemde speelde een dijk van een wedstrijd en toonde bij alle door hem gemaakte acties aan dat hij met trots het door hem zo omarmde shirt met het rugnummer 10 mag dragen. Na afloop toonde ook hoofdtrainer William Krabbenborg zich al met al tevreden over het uiteindelijke resultaat. “Ik ben trots op deze selectie en dat met inbegrip van enkele langdurig geblesseerde spelers, die op de weg terug zijn. Op naar woensdagavond wanneer wij voor de KNVB-beker in Vrienzenveen moeten aantreden tegen DETO en zeker naar zondagmiddag aanstaande wanneer kampioenskandidaat nummer één SDOUC uit Ulft hier op bezoek komt.”

Zondag 27 november a.s. speelt Grol andermaal een thuiswedstrijd. Op bezoek komt dan SDOUC, de ploeg van trainer Jan Vreman. Aanvang van de wedstrijd op het sportpark Den Elshof is 14.30 uur.

Wedstrijdinformatie
60e min. 1 – 0 Luc Berentsen

Opstelling Grol
Doel: Wessel Baarslag;
Achter: Mike Kempers, Thiemo Wessels, Max de Vries, en Kjell Riteco;
Midden: Mark Hietland, Tiem Rots en Rico Lammerdink;
Voor: Jordy Schutten (65e Siebe Lantink), Luc Berentsen (80e Mick Wissink) en Tycho Riteco.

Scheidsrechter:
Patrick Smeenge uit Goor.

Gele en rode kaarten
Kjell Riteco en Rico Lammerdink van Grol;
Syb Hendriks en Gavino Willemsen van Spero, waarbij laatstgenoemde 2x geel kreeg en dus ook rood.

Programma
Woensdag 23 november: DETO – Grol (20.00 uur; beker)
Zondag 27 november: Grol – SDOUC (14.30 uur; tevens Fancy Fair VSVG)

Uitslagen 2H
Grol – Spero 1 – 0
SDOUC – Union 4 – 1
DVC ’26 – Varsseveld 2 – 0
NEC – Beuningse Boys 1 – 0
Theole – OBW 2 – 0
DIO ’30 – DCS 1 – 3
VVG ’25 vrij

Stand 2H
1. DVC ’26 8 – 17
2. DCS 8 – 17
3. Grol 7 – 15
4. SDOUC 7 – 14
5. OBW 7 – 12
6. Union 8 – 12
7. Theole 7 – 11
8. DIO ’30 8 – 9
9. VVG ’25 7 – 8
10. Spero 7 – 6
11. Beuningse Boys 7 – 5
12. Varsseveld 7 – 5
13. NEC 8 – 4