Home » Groenlo » HV Grol DS1 – TVO DS1

GROENLO – Zaterdagavond speelden de dames van handbalvereniging Grol tegen koploper TVO uit Beckum. Er was niets te verliezen en de dames moesten dan ook brutaal en vrijuit spelen.

Na een goede warming-up begon HV Grol uitstekend aan de wedstrijd. Er werd aanvallend met dreiging gespeeld en er werd daaruit veel gescoord. Verdedigend stond het ook prima en hadden de dames van HV Grol het onder controle. Halverwege de eerste helft hadden ze een mooie 9-5 voorsprong. De dames van TVO lieten hierna zien niet voor niets koploper te zijn en veranderden hun verdediging. Er werd opener gespeeld en hier kreeg HV Grol het enorm lastig mee. Aanvallend wist men elkaar niet meer zo vlekkeloos te vinden en hiermee wist TVO wel raad. Snelle tegenaanvallen en break-outs waren het gevolg en zo ontstond er een compleet ander spelbeeld. Van een 9-5 achterstand speelde TVO zich naar een 9-15 voorsprong, wat tevens de ruststand werd.

In de rust werd doorgesproken om aanvallend wat langer proberen te spelen en meer beweging en beleving te brengen om zodoende weer in haar eigen spel te komen. Dit was lastig, mede omdat het team niet compleet was door blessures.

Vol goede moed werd aan de tweede helft begonnen. Het eerste deel had HV Grol het nog erg lastig tegen een uitstekend spelend TVO (11-21). Halverwege de tweede helft werd geprobeerd aanvallend wat om te zetten en hierdoor werden de aanvallen van HV Grol beter uitgevoerd en wist men het doel weer te vinden.

De wedstrijd was verloren, maar de dames gingen toch proberen om de uitslag beperkt te houden en met een beter gevoel de wedstrijd te eindigen. Het laatste kwartier van de wedstrijd stond HV Grol in de dekking beter en werd er nog 6 keer gescoord, TVO scoorde nog 3 keer en bij een 17-24 stand floot de scheidsrechter voor het einde. Een uitstekend begin, gevolgd door een mindere fase maar door niet op te geven toch een goed einde, waarbij de schade beperkt bleef.

De komende thuiswedstrijd wordt gespeeld tegen WHC, op zaterdagavond 19 november in Den Elshof.