24 april 2024
Home » Groenlo » Sinterklaas werd verwelkomt door honderden kinderen

Sinterklaas werd verwelkomt door honderden kinderen

595

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

GROENLO – ‘Vol verwachting klopt ons hart’. Een zin uit een Sinterklaas liedje dat deze dag eer aan deed. De kinderen die zich zaterdagmiddag hadden verzamelt in de straten van Groenlo konden ook niet wachten tot de grote kindervriend in de grote ‘Pepernoot parade’ langs hen kwam.

Een stralend zonnetje stond er zaterdagmiddag 12 november aan de lucht. Sinterklaas werd door honderden kinderen verwelkomt. In een lange optocht met pieten onder andere op elektrische scooters, stepfietsen (die raarste en gekste kapriolen uit haalden), wagen met een dj, het Marveldtreintje vol met cadeautjes, een orkest, een bulldozer (met een bak vol met cadeautjes) en een heuse brandweerwagen, liep Sinterklaas met zijn hoofdpiet boxen en high five uit te delen aan de kinderen die veelal verkleed waren als Sinterklaas of Piet. Natuurlijk wilde veel kinderen met de goedheiligman op de foto en daar nam hij ook even de tijd voor.

De Sint liep zaterdag door de Ziekenhuisstraat, Beltrumsestraat en Mattelierstraat.