Home » Groenlo » Jeugdviswedstrijden enorm populair bij de Groenlose jeugd.

Jeugdviswedstrijden enorm populair bij de Groenlose jeugd.

298

GROENLO – De jeugdviswedstrijden in Groenlo zijn een groot succes. Waar bij de eerste wedstrijd al 21 kinderen deelnamen, schreven zich op woensdag 5 juni maar liefst 25 kinderen in voor de tweede wedstrijd aan de vijver van de Hartreize. Dit indrukwekkende aantal toont aan dat het jeugdvissen in Groenlo sterk in de lift zit.

Kinderen kunnen gratis een jeugdvisakte downloaden via www.visseningroenlo.nl. Hiermee mogen ze vissen in de stadsgracht en vijvers van Groenlo, wat duidelijk aanslaat bij de jeugd.

De Wedstrijd
Na de loting zochten de kinderen hun gelote stek op om hun uitrusting klaar te maken. Precies om 19.00 uur klonk de toeter en kon er gevist worden. Binnen een minuut werden al de eerste visjes gevangen en dit bleef de hele wedstrijd zo doorgaan. Na een half uur volgde de eerste telronde, en om 20.00 uur klonk het eindsignaal voor de finale telronde.

Veel familieleden, vriendjes en vriendinnetjes waren aanwezig om de prestaties van de jonge vissers te bewonderen. Het was een gezellige drukte langs de vijver.

Uitslag en Prijsuitreiking
Toen de stand was opgemaakt, kon de uitslag bekend worden gemaakt. Lucas ten Holder werd de winnaar met maar liefst 46 vissen. In totaal werden er door de 25 kinderen 495 vissen gevangen, waarbij elk kind minstens één visje ving.

Voorzitter Erik Mentink riep de kinderen naar voren voor de prijsuitreiking, waar ze een prijs mochten kiezen van de rijk gedekte prijzentafel. Na de groepsfoto volgde de verloting. De Groenlose Hengelsport Vereniging krijgt regelmatig hengelspullen aangeboden van mensen, die vervolgens onder de jeugd worden verloot. Zo krijgen deze spullen een tweede leven.

Roofviscursus
Alle kinderen kregen ook een flyer uitgereikt over een leerzame roofviscursus, die op zondag 23 juni wordt gegeven door ervaren roofvissers. Aanmelden voor deze cursus kan nog steeds door te mailen naar Nick Lenderink: n.lenderink1905@gmail.com.

Volgende Jeugdwedstrijd
De volgende jeugdwedstrijd vindt plaats op woensdag 19 juni, wederom aan de vijver van de Hartreize. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen of te komen kijken.

Uitslag 5 Juni 2024
01. Lucas ten Holder 46 vissen
02. Bryen Meekes 45 vissen
Anne-Kim ten Holder 45 vissen
03. Jayden te Brake 33 vissen
04. Jaylinn Helmers 26 vissen
05. Tygo Janssen 25 vissen
06. Harm Geesink 22 vissen
Dyon Meekes 22 vissen
07. Matz Helmers 21 vissen
08. Joos Stapelbroek 20 vissen
09. Job te Brake 19 vissen
10. Fedde Stapelbroek 16 vissen
Dayren te Brake 16 vissen
11. Mees Westhof 15 vissen
12. Lenn Kamphuis 14 vissen
13. Siem Bomers 12 vissen
Kerim Jeleken 12 vissen
Bjorn Snoek 12 vissen
Lasse Stӧteler 12 vissen
14. Stijn van Hemert 11 vissen
Ömer Thurhan 11 vissen
Xavier Didi 11 vissen
Twan remmelink 11 vissen
15. Fabian Meijnen 10 vissen
16. Pepijn Spekschoor 8 vissen