Home » Neede » Kabouterroute in Neede gecheckt en hersteld

Kabouterroute in Neede gecheckt en hersteld

224

NEEDE – In september 2023 werd de kabouterroute in Neede geopend. Deze route kwam tot stand dankzij vrijwilligers van Natuurpark Kronenkamp, VVV Neede en Trefpunt de Berg/Speeltuin de Berg. Overal in Neede zijn kabouterdeurtjes geplaatst, elk met een kaboutergedichtje gebaseerd op bijzondere verhalen, mensen, locaties, verenigingen en de geschiedenis van Neede.

Helaas waren sommige kabouterdeurtjes verdwenen of vernield. Vrijwilligers hebben de route onlangs gecheckt en deurtjes waar nodig vervangen, zodat jong en oud weer kunnen genieten van deze interessante kabouterroute.

De basisroute is ongeveer 2,5 km lang en kan worden uitgebreid met drie lussen. De route voert langs verschillende leuke speelplekken. De verhalen en de route zijn te vinden in het kabouterboekje, dat voor €4,50 te koop is bij de VVV in Neede.

Bron(nen) & Afbeelding(en)

Midzomerwandeling in Groenlo

Zaterdag 22 juni 2024 wordt de Midzomerwandeling georganiseerd in Groenlo. Deze wandeltocht is 6 kilometer en deelname is gratis. Start: Brouwersnös Eibergseweg 1 Groenlo. Starttijd: Tussen 19.30 uur en 20.30 uur.