Home » Groenlo » Lintjesregen in Oost Gelre

Lintje | Foto: Marcel Houwer

GROENLO – In een feestelijke bijeenkomst in de Mattelier te Groenlo heeft burgemeester Annette Bronsvoort van de gemeente Oost Gelre vrijdag 26 april acht Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan verdienstelijke inwoners van Oost Gelre. De decoranten zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege hun uitzonderlijke vrijwillige bijdragen aan de gemeenschap.
De onderscheiden inwoners zijn:

  1. Frans Harbers – Al meer dan 27 jaar een drijvende kracht in de parochie van Groenlo, actief bij verschillende lokale verenigingen en stichtingen, waaronder de Stichting Stoomhoutzagerij Nahuis.
  2. Rikie Harbers-Bos – Een betrokken parochievrijwilliger die al 44 jaar steun biedt bij het organiseren van kerkdiensten en Allerzielen vieringen, naast haar lange staat van dienst als mantelzorger.
  3. Ellen Bakker – Auteur en actieve vrijwilligster die zich inzet om kansarmen en taalarmen te helpen integreren in de maatschappij, met een focus op taalonderwijs en ondersteuning bij administratieve zaken.
  4. Henny Bennink – Historisch schrijver en bestuurslid van lokale geschiedenis- en herdenkingsorganisaties, bekend om zijn boeken over de geschiedenis van de regio.
  5. Joke te Molder-Vehoff – Vrijwilligster in de sport en maatschappelijke zorg, bekend om haar inzet bij de tafeltennis en dynamic tennis clubs en het verzorgen van mantelzorgvervanging.
  6. Frank Knippenborg – Actief in diverse organisatorische rollen binnen lokale hondenclubs en bijdrager aan het bloemencorso van Lichtenvoorde, naast zijn werk bij de Electrocar Lichtenvoorde.
  7. Ilona Hendriks-Brummer – Secretaris van de Paardensportvereniging In den Bosch en betrokken bij de organisatie van belangrijke paardensportevenementen, alsook inzet voor gehandicaptenrijden.
  8. Ria Wolters-Meeusen – Coördinator en lector in de huiskapel van woonzorgcentrum De Molenberg, en actief lid van de senioren handwerkclub, waarbij ze bijdraagt aan diverse goede doelen.