Home » Groenlo » Morssinkhof-Rymoplast helpt corso met nieuwe bloemenkratten

Morssinkhof-Rymoplast helpt corso met nieuwe bloemenkratten

668

LICHTENVOORDE – Afgelopen week nam de Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde maar liefst 2500 nieuwe bloemenkratten in gebruik. De stichting kreeg daarbij hulp van het Lichtenvoordse kunststofverwerkingsbedrijf Morssinkhof-Rymoplast.

Binnen de Lichtenvoordse corsogemeenschap is een groot aantal bloemenkratten in gebruik. Voorzitter Herman ter Haar: “Ruim tien jaar geleden hebben we voor het laatst nieuwe kratten aangeschaft, dus veel daarvan waren versleten en aan vervanging toe. We wilden graag dezelfde kratten, omdat we ons daarmee onderscheiden in corsoland. We hebben contact gezocht met Rik Eppingbroek van Morssinkhof-Rymoplast, vanwege hun kennis en netwerk binnen de kunststofindustrie. Samen met Rik en Stefan Stapelbroek van de Bloemencommissie zijn we naar een krattenproducent in Hardenberg geweest. Daar vonden we de oude matrijs van onze huidige kratten terug en konden de kratten tegen een hele redelijke prijs geproduceerd worden.”

Duurzaam hergebruik
Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde is blij met de hulp die zij van Morssinkhof-Rymoplast heeft gekregen. “Zij hebben niet alleen de kratten voor ons opgehaald, maar zijn ons daarnaast ook financieel tegemoet gekomen. Daardoor werd het voor de corsogroepen erg interessant om de slechte kratten te vervangen”, aldus Herman ter Haar. Rik Eppingbroek van Morssinkhof-Rymoplast vult aan: “Wij zijn blij dat wij het bloemencorso op deze manier hebben kunnen ondersteunen.  Aanvullend helpen wij hen ook bij het duurzaam hergebruiken van hun oude kratten. De nieuwe bloemenkratten zijn gemaakt uit gerecycled materiaal en daarmee laten we samen met SBL zien circulair te denken”.

Agenda voor in de Achterhoek

Uw evenement in onze agenda! Evenement indienen