24 april 2024
Home » Grote belangstelling HuntingRun

Grote belangstelling HuntingRun

757

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

ZIEUWENT – Vrijdagavond 30 augustus om 18.45 uur werd het startschot gegeven voor de HuntingRun in Zieuwent. De run is een jaar afwezig geweest maar weer terug vanwege een fusie van de stichtingen HuntingRUN en Huntington Oost Achterhoek in 2018.

Een kleine 500 deelnemers deden mee aan hardloopronde (173) en wandeling (314).  De HuntingRun bestaat uit de onderdelen hardlopen en wandelen, met beiden een afstand van 5 en 10 kilometer.

De organisatie was in handen van Stichting Oost Achterhoek, met als bestuursleden de broers Lars en Michiel Krabbenborg uit Zieuwent. Beiden drager van het Huntington-gen waar nog steeds geen genezing voor mogelijk is. In de organisatie ook Manouk en Stef Dusseldorp. Zij organiseerde de loop voor het eerst in 2015.

De ziekte van Huntington is een dodelijke erfelijke ziekte met symptomen van Alzheimer, Parkinson en ALS. De gehele opbrengst komt ten goede aan Campagneteam Huntington dat wetenschappelijk onderzoek financiert ten bate van onderzoek naar de ziekte en een geneesmiddel dat de ziekte stopt, of uitbant. Inmiddels is er al 3,3 miljoen euro bijeen verzameld.

Uitslagen:
5 kilometer (heren):
1. Kay Kranenburg (Aalten);
2. Marvin Philipsen (Gaanderen);
3. Falko Wielers (Nijmegen).

5 kilometer (dames):
1. Eva Groot Kormelink (Zieuwent);
2. Linda Tanck (Vragender);
3. Chantal Papen (Beltrum).

10 kilometer (heren):
1. Thomas Konings (Groenlo);
2. Freddy Dekker (Lichtenvoorde);
3. Bjorn Demkes (Lievelde).

10 kilometer (dames):
1. Bianca Piek (Aalten);
2. Vera Meinen (Aalten);
3. Eefke Bennink (Lichtenvoorde).

Voor meer informatie https://campagneteamhuntington.nl/