24 april 2024
Home » Groenlo » Pacelli E1 – HV Grol E1

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

GROENLO – Handbalvereniging Grol E1 heeft op zondagochtend een mooie overwinning geboekt op Pacelli E1 in Zieuwent. Met een 10-6 winst van de vorige keer in het achterhoofd gingen de meiden vol goede moed de wedstrijd in.

De wedstrijd begon in een ijskoude zaal waar de meiden eerst warm moesten lopen voordat ze konden beginnen. Iza van HV Grol zat er gelijk lekker in en al gauw stond het 4-0. Het was al snel duidelijk dat HV Grol de verdediging moest aanpassen. Het nieuwe spelbeleid vanuit het Nederlands Handbal Verbond vereist dat de E-jeugd offensief 1 op 1 verdedigt, iets wat de meiden voorheen nog niet gewend waren vanwege het verdedigen vanaf de cirkel en de 9-meterlijn. Gelukkig kon HV Grol zich snel aanpassen omdat ze het 1 op 1 verdedigen al wel deden.

Pacelli verdedigde ook offensief 1 op 1, waardoor er veel ruimte op de cirkel vrijkwam. HV Grol wist hiervan te profiteren en kreeg veel kansen. Uiteindelijk resulteerde dit in een mooie eindstand van 14-4 in het voordeel van HV Grol.

Bron(nen) & Afbeelding(en)