Home » Regionaal » Grandioze koperworkshopdag bij Boogie Woogie

Grandioze koperworkshopdag bij Boogie Woogie

1034

Koperworkshopdag Boogie Woogie | Foto: PR

WINTERSWIJK – Op zaterdag 11 maart was Boogie Woogie Cultuurcentrum Winterswijk gevuld met het geluid van koperblazers uit de Achterhoek en daarbuiten. Bijna zestig deelnemers, bestaande uit een mix van bastubaïsten, baritonisten, trombonisten, hoornisten, bugelspelers en trompettisten, kwamen naar Boogie Woogie om alles te leren over blaastechniek tijdens de koperworkshopdag.

Gastdocenten trompettist Erwin ter Bogt, hoofdvakdocent trompet aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en solotrompettist bij Het Balletorkest en bastubaïst Perry Hoogendijk, solotubaïst van het Concertgebouworkest én docent tuba aan het Conservatorium van Amsterdam, waren fantastische workshopleiders. Naast de diverse tips en aanwijzingen die de deelnemers ontvingen, konden zij ook vragen stellen aan de gastdocenten.

Het enthousiasme van zowel de deelnemers als de docenten was duidelijk te merken. Dit gold ook voor de eigen, vakbekwame docenten van Boogie Woogie. De samenwerking tussen de amateurmusici en de professionele musici kon niet beter tot uiting komen dan door de medewerking van vier trompetstudenten uit de trompetklas van het Koninklijk Conservatorium. Tijdens de eindpresentatie lieten zij van zich horen, evenals alle deelnemers aan de workshopdag.

Al met al was de koperworkshopdag bij Boogie Woogie Cultuurcentrum Winterswijk een groot succes. Het was een geweldige kans voor muzikanten om hun kennis van de blaastechniek te verbeteren en te leren van enkele van de beste koperblazers van Nederland. Boogie Woogie kijkt al uit naar de volgende editie van dit evenement en hoopt dan nog meer koperblazers te mogen verwelkomen.

Bron(nen) & Afbeelding(en)