21 mei 2024
Home » Prinsenbal met lach en traan

GROENLO – Dat carnaval een lach en een traan kan zijn bleek zaterdagavond 1 december aan het begin van het Prinsenbal. Oorspronkelijk zou het Grolse prinsenbal plaats hebben gevonden op vrijdag 16 november 2018, maar werd toen uitgesteld in verband met het plotselinge overlijden van Raad van Elf-lid Patrick Tilley en voormalig stadsprins Willie Oostendorp.

De tien leden van de ‘Raad van Elf’ gingen zaterdagavond om elf minuten over acht op één lijn op het podium van carnavalshoes City Lido staan. In het midden van de tien leden scheen een witte lamp die symbolisch het elfde lid Patrick uitbeeldde. “Wij als Knunnekes zijn in gedachten bij jullie”, vertelde Maarten Kooiker, President van carnavalsvereniging De Knunnekes.

“Als vereniging zijn wij Patrick en Willie heel veel dank verschuldigd voor hun inzet en betrokkenheid. Wij hopen dat het Grolse carnaval blijft aanvoelen als een warm bad. Wij zijn ervan overtuigd dat Willie en Patrick hadden gewild dat het Prinsenbal in zijn volle glorie gevierd moet worden. Dadelijk als de Knolle binnenkomt en ons Knunnekes clublied laten horen zetten wij onze steken weer op. Dan gaan wij de avond beginnen met misschien wel een traan op onze wang maar een glimlach op ons gezicht”, vertelde Maarten.

Uit respect voor Patrick en Willie ging iedereen staan en was er geen 1 minuut stilte zoals gebruikelijk maar klonk er een daverend applaus.

Toch zat er nog een schaduwkant aan het Prinsenbal. Na het optreden van de meiden van Bazooka, werd er ook stilgestaan bij het grote gemis van Sjoukje Steentjes. Zij overleed begin dit jaar.


Heeft u een evenement dat u wilt delen met de Achterhoek?

Dien uw evenement in en zorg ervoor dat het een plek krijgt in onze agenda!