21 mei 2024
Home » Erix pakt volle winst op naaste concurrent.

Erix pakt volle winst op naaste concurrent.

181

LICHTENVOORDE – Na twee kleine nederlagen op rij tegen topteams UDI en Cometas was het zaak voor de handballers van Erix om dit keer de volle winst te pakken. Dat moest dan thuis in de eigen Hamalandhal gebeuren tegen HVC uit Barger-Compascuum die één plek hoger staan op de ranglijst. Op papier zijn beide teams gelijkwaardig aan elkaar wat vaak zorgt voor mooie en spannende wedstrijden waarbij winst of verlies zeer dicht bij elkaar liggen.

Toch was Erix vooraf niet gerust op een overwinning! Bram Reukers die een sterk seizoen doormaakt, had vrijdag op de training opnieuw last gekregen van een liesblessure en was maar deels inzetbaar waardoor Erix slechts met één fitte wisselspeler van start ging

Desondanks ging Erix voortvarend van start en pakte al snel een voorsprong van drie punten op HVC en liep gedurende de eerste helft uit naar een ruime voorsprong van zes punten. Het lag aan Erix zelf dat de voorsprong niet verder op liep en dat men de wedstijd al niet in die eerste helft in het slot gooide.

Erix begon ongeconcentreerd te spelen en de scherpte ontbrak om HVC al in de eerste helft definitief op de knieën te krijgen. Ondanks drie doelpunten op rij vanuit de hoek van Martin Kruip, was de voorsprong bij rust ook maar drie punten en gingen de teams met een ruststand van 15-12 richting de kleedkamer.

Hoewel HVC direct na rust de achterstand zelfs terugbracht tot één punt, was het Erix die daarna de wedstrijd in handen nam en liet zien dat er voor HVC niets halen viel in Lichtenvoorde.

Erix gooide de snelheid van het spel omhoog en scoorde zeven keer waar HVC maar één keer het net wist te vinden. Verdedigend was Erix scherper dan in de eerste helft en gaf nog nauwelijks kansen weg. Aanvallend liet Youri Kuypers weer enkele weergaloze passeracties zien die werden beloond met lepe doelpunten. Ook Dirk Berentsen, die topscorer werd met negen doelpunten, liet zich niet onbetuigd en scoorde enkele fraaie doelpunten.

Niet meer dan acht keer stond Erix toe dat de tegenstander kon scoren in die tweede helft waardoor Erix dik verdiend won met een eindstand van 29-20. Door deze overwinning wisselt Erix van plek met HVC en kruipt weer richting de top in de Hoofdklasse. Erix is veruit de meest scorende ploeg in de Hoofdklasse, minpuntje is dat het ook vrij veel tegendoelpunten krijgt. Wanneer Erix verdedigend de boel wat meer op de rit krijgt, kan het structureel meedoen om de topposities!

Volgende week zondag 9 december speelt Erix in Zwartemeer de uitwedstrijd tegen nieuwkomer Hurry Up 2, het eerste herenteam van die club speelt al jaren in de Eredivisie. Voor Erix is het belangrijk om de goede lijn door te zetten en de punten mee terug te nemen naar Lichtenvoorde.


Heeft u een evenement dat u wilt delen met de Achterhoek?

Dien uw evenement in en zorg ervoor dat het een plek krijgt in onze agenda!