Bron/auteur: Streekgids
Foto: Marcel Houwer

SIB krijgt fotocollectie Polarcup/Monocon

GROENLO – De fotowebsite ScherpInBeeld (SIB) heeft zaterdagmiddag 11 juli een nieuwe foto- en filmcollectie in ontvangst genomen. De foto’s en films laten de activiteiten van Monocon, Polarcup en Huhtamäki vanaf 1997 zien.

Tom Wijnen was werkzaam bij de Monocon, Polarcup en het latere Huhtamäki, hij volgde jarenlang de activiteiten van het bedrijf en haar medewerkers. Zette alles op foto en video. Het betreft onder andere: beurzen, bedrijfsrecepties, personeelsuitjes, afscheid oude locatie, nieuwe locatie, introductie film en machine films. In totaal gaat het op 23 videobanden en fotoboeken die door SIB gedigitaliseerd zullen worden. “Wij zijn erg blij met deze bijzondere collectie”, vertelt André Avesaat voorzitter van Scherpinbeeld.

Zoon Joris Wijnen, woont nu in Arnhem maar komt uit Groenlo. Hij wilde dat de foto’s voor iedereen toegankelijk zouden zijn. Hij deed een oproep op de Facebookpagina ‘Ij bunt ‘n echten Grolsen als…’, waar kan het beeldmateriaal naar toe en wie kan het digitaliseren? “Vindt het belangrijk dat het beeldmateriaal bewaard blijft dat gemaakt is door mijn vader. Het beeldmateriaal moet toegankelijk zijn voor iedereen”, laat Joris weten.

De reacties op Facebook waren dat hij het naar SIB moest doen. Deze website laat foto’s en films zien uit het verleden van Groenlo. Ook wordt alles gecatalogiseerd en het is makkelijk te zoeken op de website.