24 april 2024
Home » Harreveld » Burgemeester Bronsvoort: ‘Ik heb vertrouwen in u’

Burgemeester Bronsvoort: ‘Ik heb vertrouwen in u’

207

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

HARREVELD – Het dorp Harreveld organiseerde met hun arsenaal aan vrijwilligers dit keer voor de gemeente Oost Gelre de nieuwjaarsreceptie. Harreveld vormde dit jaar het decor of beter gezegd het lichtend decor van hoe de overheveling van de AWBZ-zorg en begeleiding van Den Haag naar de gemeenten, de participatiewet en jeugdzorg vorm kunnen krijgen. Initiatieven als de Minisoos, Kom met ett’n, De Huiskamer om in ‘dit overgangsjaar op zijn tijd ook stoom te kunnen afblazen’ zijn voorbeelden voor hoe de zogeheten ‘drie transities’ in een klein dorp gestalten kunnen krijgen.

Engelien Kolkman van Dorpsbelangen Harreveld die voorafgaand aan de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Annette Bronsvoort sprak, zei trots te zijn op de vele vrijwilligers in het dorp. ‘Zij zetten hun talenten in voor de gemeenschap waarbinnen iedereen er mag zijn er iedereen ook kan meedoen’. Ze noemde 2015 een overgangsjaar die letterlijk en figuurlijk ook de verschijnselen vertoont van de overgang bij vrouwen en mannen. Dit nam burgemeester Bronsvoort over in haar nieuwjaarsrede. “Ik heb zelf meegegeten en kan soms maar wat fijn zijn om de overgangsverschijnselen van me af te schudden.”

Ze zei trots te zijn om de diversiteit aan kwaliteiten die in elke kern van de gemeente aanwezig zijn en die samen het profiel van de Oost Gelre vormen. Ook feliciteerde de burgemeester de regio Achterhoek omdat de regio ondanks de krimp en alle ongemakken door minister Stef Blok is uitgeroepen tot een kansrijke regio. “Maar we moeten zelf aan de slag, we moeten het zelf doen.”