24 april 2024
Home » Harreveld » Mooi burgerinitiatief in Harreveld

Mooi burgerinitiatief in Harreveld

211

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

HARREVELD – Midden in Harreveld staat al jarenlang de bekende boerenbond, in de volksmond vaak ‘de bond’ of ‘ABTB’ genoemd. Het gebouw staat al een aantal jaren leeg. Een groep jonge Harrevelders heeft het initiatief genomen om hier woningen te realiseren. Op woensdag 1 april willen ze met een inloopavond  tussen 19.30 en 21.00 uur op locatie hun plannen toelichten.

De laatste jaren  is de fabriek in eigendom van voeronderneming For Farmers uit Lochem. Al een aantal jaren geleden heeft het bedrijf besloten de bedrijfsactiviteiten in Harreveld te beëindigen.  For Farmers heeft toen aan Dorpsbelangen Harreveld aangegeven graag van de locatie af te willen. Vervolgens heeft Dorpsbelangen Harreveld vorig jaar maart de interesse gepeild voor woningbouw op dit terrein. Die bleek er wel degelijk te zijn en nu, een jaar later, heeft zich een groep jonge Harrevelders verenigd die woningbouw op dit terrein wil gaan realiseren.

CPO de Bond
De groep heeft besloten dit te gaan doen middels Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Dat is een constructie waarin de groep een vereniging heeft opgericht en het hele project zelf van de grond probeert te krijgen. Dit loopt inmiddels voorspoedig. Er ligt nu een plan, voor negen woningen, dat bij de gemeente ingediend gaat worden voor wijziging van het bestemmingsplan.

Inloopavond
Om omwonenden en andere geïnteresseerden hiervan op de hoogte te brengen, organiseert de vereniging een inloopavond. Dat gebeurt op op woensdag 1 april 2015 tussen 19:30 uur en 21:00 uur op het terrein aan de Lindeboomweg. Iedereen is van harte welkom om het plan en de tekeningen van de architect, onder het genot van een kop koffie en een drankje, te bekijken. Een aantal afgevaardigden van de gemeente en de groep zelf zullen aanwezig zijn om informatie te verschaffen en eventuele vragen te beantwoorden.

Vragen?
Wie nu al vragen heeft of meer wil weten kan een mail sturen naar  cpodebond@harreveld.nl .