Hengels Dweil Festival gaat door


Bestel een leuke puzzel met de foto van het Grols kanon.

– 30 stukjes. 26x18cm, materiaal: glanzend hardboard
– 96 stukjes. 36x25cm, materiaal: glanzend hardboard
– 500 stukjes. 54x40cm, materiaal: karton

Bericht is aangepast

HENGELO (GLD) – Het Hengelose project ‘De Ondernemer aan Zet’ ondersteunt de 8ste editie van het Hengels Dweilfestival. Het afhaken van enkele belangrijke sponsoren bracht de versie 2015 in gevaar. Samenwerkende horeca-ondernemers hebben nu de helpende hand toegestoken. Het festival is op zondag 19 april a.s.  in de kern van Hengelo gld.

Het project ‘Vitale Kern Hengelo: De Ondernemer Aan Zet’  heeft tot doel dat ondernemers en organisaties in een dorpskern méér en slimmer met elkaar samenwerken.  Naast het opzetten van nieuwe verdienmodellen voor de dorpskern om de leefbaarheid te vergroten, is het van belang dat ondernemers en winkeliers bestaande initiatieven versterken door samenwerking en de inbreng van kennis en ervaring. Dat is ook deze keer gelukt.

Door de organisatie van het festival in contact te brengen met één van de Kleine Slimme Groepjes binnen het project, ‘Horeca & Evenementen’, is maandagavond overeenstemming bereikt over de begroting. Ook is afgesproken dat men voor de volgende versie tijdig en met nieuwe ideeën, kennis en ervaring het evenement ondersteunt.

Het project Vitale Kern Hengelo is bedacht door een team van deskundigen: HC Consultancy, Grontmij en IAA Stedenbouw & Landschap en samen met de HOV tot uitvoering gebracht. Het is revolutionair van opzet. Hengelo is bedoeld als showcase.  De ondernemers gaan weer zelf aan de slag. De gemeente blijft op de achtergrond, terwijl de Hengelose Ondernemers Vereniging juist een zeer actieve rol vervult.
Projecten die worden opgepakt zijn onder andere het realiseren van een drinkwaterpomp, het vestigen van een regionaal warenhuis, inrichten van digitale etalages en het opzetten van een muziekkoepel.

Groot nieuws was gisteren dat vijftig Nederlandse gemeenten nog dit jaar afspraken willen maken met lokale ondernemers en vastgoedeigenaren om de malaise in de detailhandel aan te pakken. Dit is bedoeld voor de grote steden. De projectmethodiek van “De Ondernemer aan Zet’ past hier prima bij en is bij uitstek geschikt voor het verbeteren van de leefbaarheid in kleine kernen.