Home » Landelijk » Hoe pakken mensen in de streek verduurzaming op?

Hoe pakken mensen in de streek verduurzaming op?

700

In de streek zijn mensen op allerlei creatieve manieren bezig met verduurzaming. Het is echt geweldig om te zien hoe iedereen, van jong tot oud, zijn steentje bijdraagt. Laten we eens een kijkje nemen hoe dat in zijn werk gaat.

Zonnepanelen

In de eerste plaats valt het op dat veel mensen in de streek verduurzaming oppakken door zonnepanelen op hun woningen of panden te plaatsen. Dit komt vooral doordat Nederland vanwege klimaatverandering steeds zonniger wordt en de technologie van zonnepanelen efficiënter is dan ooit. Mensen springen hierop door onder andere websites als Samenstromen.nl te bezoeken en een afspraak te maken met een installatiebedrijf zodat ze zo snel mogelijk van hun investering in zonnepanelen kunnen genieten.

Laadpalen

Net als met de zonnepanelen, zie je ook dat steeds meer mensen in onze gezellige buurt kiezen voor elektrische auto’s. En ja, dat betekent natuurlijk dat er meer laadpalen moeten komen. Het coole hieraan? Veel buren komen samen om groepsaankopen te doen voor zowel de auto’s als de laadpalen, waardoor het allemaal nét iets voordeliger en gezelliger wordt.

Warmtepompen

En dan hebben we het nog niet eens gehad over warmtepompen! Het mooie van warmtepompen is dat ze energie uit de lucht, grond of water halen om je huis te verwarmen – super duurzaam dus. En het wordt nog beter. Er zijn subsidies beschikbaar om de aanschaf iets zachter voor je portemonnee te maken. Hierdoor is er geen enkele reden voor mensen in de streek om een warmtepomp te vermijden.

Isolatie

Laten we het nu even hebben over isolatie, want dat kan echt een wereld van verschil maken in je huis. Goede isolatie houdt de warmte binnen in de winter en buiten in de zomer. Hierdoor blijft het binnenklimaat comfortabel en je energierekening laag – wie wil dat nou niet? Vele buurten zitten vol met slimme koppen die dat helemaal begrijpen en elkaar tips en tricks geven om de beste isolatiemethoden te vinden. En weet je wat helemaal mooi is? Er zijn vaak lokale subsidies die helpen om deze nuttige upgrades nog toegankelijker te maken.

Groene daken

Nu we het toch over duurzaamheid hebben, kunnen we de geweldige trend van groene daken echt niet overslaan. Het je eigen kleine stukje natuur boven op je huis! Groene daken zien er niet alleen fantastisch uit, maar bieden ook een heleboel voordelen voor zowel je huis als de planeet. Ze helpen bij het isoleren van je woning, wat natuurlijk altijd mooi meegenomen is. Ook absorberen ze regenwater en bevorderen ze biodiversiteit door vogels en insecten aan te trekken. Bovendien is zo’n groen dak een verkoelende oase die bijdraagt aan vermindering van de stedelijke hitte-eilanden. Dit geldt met name gedurende een hete zomerdag.

Agenda voor in de Achterhoek

Uw evenement in onze agenda! Evenement indienen