Home » Landelijk » Kick-off ‘De beste keet van Nederland 2019’!

Kick-off ‘De beste keet van Nederland 2019’!

249

Ook dit jaar is Plattelandsjongeren.nl op zoek naar de beste jongerenkeet van Nederland! Alle jongerenketen- en hokken gevestigd op het platteland kunnen hieraan meedoen. Vorig jaar heeft Plattelandsjongeren.nl het unicum meegemaakt dat er twee keten de eerste plek bemachtigden in de wedstrijd. Keet ‘de Kelder’ uit Musselkanaal en keet ‘de Tuchtige Pink’ uit Streefkerk namen het op tegen tientallen keten uit heel Nederland. Plattelandsjongeren.nl en haar keetadviseursteam van 18 getrainde jongeren staan klaar om het Nederlandse platteland af te reizen op zoek naar dé beste keet! Welke keet gaat Plattelandsjongeren.nl dit jaar verrassen?

De prijzen
Mooi Wark is fervent supporter van het project van Plattelandsjongeren.nl. Keten die dit jaar meedoen, maken kans op een optreden van Mooi Wark in de keet, vrijkaartjes voor een concert van Mooi Wark of een goodiebag met toffe Mooi Wark-gadgets. Plattelandsjongeren.nl is trots op de samenwerking met dé boerenrockband van Nederland.

“Wij zijn uiteraard in 2019 ook weer partner van dit prachtige project! Het is onze 4e keer en zijn benieuwd naar de winnende keet dit jaar. De optredens bij de keten in Streefkerk en Musselkanaal staan nog in de planning. Onze agenda staat ramvol, we zijn drukker dan ooit maar het komt uiteraard goed! We vinden het prachtig dat onze muziek in alle keten gedraaid wordt en dat ze overal waar we komen gewoon onze nummers meezingen, van Usquert tot Grijpskerke, van Roermond tot Den Helder. Dat is best bijzonder voor een band die in het Drents dialect zingt. We zijn blij met en trots op onze fans en vinden het dus een eer om wederom partner te zijn van Plattelandsjongeren.nl!”, aldus PR-manager Hans de Jonge van Mooi Wark.

De wedstrijd
Op uitnodiging van de keethouder komt een van onze keetadviseurs op bezoek om een workshop te geven die tegelijkertijd dient als keuring van de keet. Op zeven keetthema’s kunnen punten verdiend worden: uitstraling, EHBO en noodnummers, alcohol- en drugsbeleid, huisregels, activiteiten en betrokkenheid ouders. Tientallen keten zijn de afgelopen jaren de revue gepasseerd. Ook dit jaar hoopt Plattelandsjongeren.nl op een mooie vertegenwoordiging van plattelandsjongeren en hun keten. Meld je aan en win de befaamde titel “De beste keet van Nederland 2019”!

Aanmelden kan tot en met december 2019 via de website www.debestekeetvannederland.nl, stuur een e-mail naar lisanne@plattelandsjongeren.nl of stuur een PB op onze Facebookpagina “De beste keet van Nederland”.
In het eerste kwartaal van 2020 zullen de winnaars bekend worden gemaakt.

De beste keet van de NOP
Naast de landelijke wedstrijd is er ook in gemeente de Noordoostpolder een lokale wedstrijd in 2019. Vier keetjongeren uit de NOP van 18 t/m 25 jaar zijn door Plattelandsjongeren.nl getraind tot keetadviseur en komen graag langs om een keetworkshop te geven! Dit betekent dat alle jongerenketen- of hokken die meedoen uit de Noordoostpolder, extra kans maken op leuke prijzen. Voor de lokale wedstrijd maken ze kans op een geldbedrag van € 350,- of € 150,- voor de keet. Daarnaast dingen ze ook mee in de landelijke wedstrijd.

Meedoen is geheel anoniem. Gegevens worden niet verstrekt aan andere partijen.

Jongerenketen
Tot nu toe halen voornamelijk negatieve verhalen over jongerenketen de media. Plattelandsjongeren.nl is ervan overtuigd dat jongeren prima in staat zijn om alles rondom hun keet op een verantwoorde manier zelf te regelen en onderschrijft de sociale waarde van keten voor jongeren op het platteland. Om jongeren te faciliteren hun keet veilig en actief te beheren, organiseert Plattelandsjongeren.nl elk jaar de wedstrijd ‘De beste keet van Nederland’.

Plattelandsjongeren.nl
Plattelandsjongeren.nl is de landelijke vrijetijdsvereniging van, voor en door jongeren in de leeftijd van 16 tot 30 jaar, wonende op het platteland en/of in dorpskernen. Plattelandsjongeren.nl zet zich in voor het bevorderen en behouden van de leefbaarheid op het platteland. Het project ‘De beste keet van Nederland’ is hier onderdeel van.