Home » Landelijk » Nederlandse bedrijven bereiden zich voor op verplichte CO2-registratie vanaf 2024

Nederlandse bedrijven bereiden zich voor op verplichte CO2-registratie vanaf 2024

1341

LANDELIJK – Vanaf 1 januari 2024 worden bedrijven met meer dan 100 medewerkers verplicht om CO2-rapportage te doen voor woon-werkverkeer en zakelijke ritten, zo meldt mobiliteitsplatform Moby. Met ruim 8.300 van dergelijke organisaties volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek, zal deze nieuwe verplichting een aanzienlijke administratieve uitdaging vormen.

De Nederlandse overheid erkent de cruciale rol van grote bedrijven bij het behalen van klimaatdoelen. Meer dan de helft van alle gereden kilometers op Nederlandse wegen zijn werkgerelateerd. Het doel is om tegen 2030 gezamenlijk 1 megaton CO2 te reduceren. Dit vereist een nauwkeurige registratie van alle gereden kilometers, inclusief vervoersmiddel en brandstoftype, voor zowel woon-werkverkeer als zakelijke ritten.

Om de verwachte CO2-reductie te realiseren, moeten bedrijven aansluiten bij de verduurzamingseisen van de overheid. Dit vereist voorbereiding en inzicht in de precieze eisen en richtlijnen van de CO2-registratieplicht. Hein Medema van Moby benadrukt het belang van afgestemde strategieën en tools voor individuele organisaties, rekening houdend met specifieke mobiliteitsbehoeften.

Voor meer informatie over CO2-registratie kunnen bedrijven hier terecht. De tijd dringt voor de noodzakelijke voorbereidingen op deze nieuwe regelgeving.

Bron(nen) & Afbeelding(en)