Home » Borculo » Exposititie beeldsPraAK in de Weemhof

BORCULO – In het centrum van Borculo, onder de eeuwenoude balken van de Weemhof zal de komende  maanden werk te zien zijn van pas afgestudeerde kunstenaars. Zoals de titel van de tentoonstelling al zegt, vertelt het geëxposeerde werk zijn eigen verhaal en laat ons met nieuwe ogen kijken.

In heel Nederland zijn deze zomer aan de verschillende academies jonge kunstenaars en vormgevers afgestudeerd. Geselecteerd werk van de eindexamen tentoonstelling van ArtEZ AKI in Enschede  is de komende maanden te zien in de Weemhof in Borculo. De selectie is een persoonlijke keus van de medewerkers van de Weemhof.

Deze eerste beeldsPraAK laat werk spreken van Laura Signer, fotograaf en  Adriana Escobar, beeldend kunstenaar. Beide kunstenaars staan op een eigen wijze in het leven en bezien de wereld vanuit hun perspectief. In de expositie vertellen zij ons hun verhalen door hun beelden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van  fotografie, tekeningen en ruimtelijke beelden. Samen vormen hun verhalen een prachtige expositie  die u niet wilt missen.

Vanuit hun eigen discipline verbeelden zij hun kijk op de wereld. Signer, onderzoekt als fotograaf met wetenschappelijke nieuwsgierigheid materialen en maakt dat bespreekbaar door haar esthetische balancerende “materiaal portretten”. Escobar werkt met uiteenlopende materialen uit haar omgeving. Geïnspireerd door o.a. de zee uit haar jeugd, vertelt ze over de structuren die ze in haar wereld ontdekt. Dit krijgt o.a. vorm in de tekeningen en een grote cirkel blozende appelen met kruidnagelen. Meer informatie over de beide kunstenaars vindt u in de volgende bijlagen.

De expositie is in de Weemhof van 6 september tot 31 oktober 2015.  De Weemhof is geopend op woensdag, donderdag middag van 13.30 tot 16.30 uur en op afspraak.

De opening van de tentoonstelling is op zondag 6 september tussen 15.30 en 17.00 uur.