20 mei 2024
Home » Landelijk » Zakelijke autoverzekering afsluiten? Vergeet dit niet!

Zakelijke autoverzekering afsluiten? Vergeet dit niet!

238

Ben je ondernemer en beschikt je bedrijf over een bus of een auto, dan ben je verplicht om hiervoor een verzekering af te sluiten. Deze verzekering noemt men de zakelijke autoverzekering. Waar moet je op letten wanneer je deze afsluit? Je leest het hier!

Verschil met een particuliere autoverzekering

Je vraagt je misschien af of een particuliere autoverzekering anders is dan een zakelijke variant. We kunnen bevestigen dat er inderdaad wat verschillen zitten tussen de polissen. Zo biedt een zakelijke autoverzekering dekking voor wisselende bestuurders. Dat is handig als de auto van de zaak gebruikt wordt door verschillende werknemers.

Over het algemeen geldt ook dat de premie van een zakelijke polis iets hoger ligt dan een particuliere. Dat heeft ermee te maken dat zakelijke auto’s gemiddeld meer kilometers maken en tijdens de wat drukkere tijdstippen op de weg zijn.

Tenslotte is het bij een verzekering voor een auto, een auto van de zaak, ook mogelijk om de premies exclusief btw te betalen. Je maandelijkse premie valt dan lager uit. Tegelijkertijd worden bedragen van eventuele schadeclaims ook zonder btw uitbetaald.

Niet zeker van je zaak? Schakel een adviseur in

Wil je een bestelwagen verzekeren, dan word je geconfronteerd met best wat verschillende opties. Zo kun je bijvoorbeeld voor WA, WA + beperkt casco, of WA + volledig casco. De keuze hierin hangt met name af van de waarde en de leeftijd van de bestelwagen of auto. Voor een ouder voertuig heeft het vaak geen zin om een uitgebreide verzekering af te sluiten, maar voor een nieuwe auto vaak wel.

Ook biedt een verzekeraar allerlei aanvullende verzekeringen waar je uit kunt kiezen. Het verschilt per bedrijf wat hierin de beste keuzes zijn. Vaak vind je op de website van de verzekeraar veel informatie om je te helpen met je keuze. Kom je er met deze informatie nog steeds niet uit, dan kun je altijd een adviseur in de arm nemen. Hij of zij kan je adviseren welke polissen het beste passen bij jouw bedrijf.

Check of je premie voordelig is

Iets om goed op te letten bij het afsluiten van een polis, is of je niet te veel betaalt. Verzekeraars zijn vrij om hun eigen premies te bepalen, dus er kunnen aanzienlijke verschillen zitten in de premies die verzekeraars rekenen. Je doet er dus goed aan om de premies met elkaar te vergelijken, bijvoorbeeld met behulp van een online vergelijkingssite.

Let bij het vergelijken niet alleen op de premie. De dekking die je ontvangt is namelijk het belangrijkste. Als je kiest voor een goedkope premie, maar hierdoor weinig geld ontvangt bij het indienen van een schadeclaim, dan ben je uiteindelijk alsnog duur uit. Doe dus goed je huiswerk!

Bron(nen) & Afbeelding(en)

Heeft u een evenement dat u wilt delen met de Achterhoek?

Dien uw evenement in en zorg ervoor dat het een plek krijgt in onze agenda!