19 mei 2024
Home » Boekkast als muurschildering

LICHTENVOORDE – Op de muur van de snackbar van ‘Broodje Bram’ tot de nieuwe Bibliotheek aan De Leest in Lichtenvoorde zal in het voorjaar een muurschildering van de kunstenaar ‘JanIsDeMan’ verschijnen.

‘JanIsDeMan’ is bekend van zijn enorme geschilderde boekenkasten. Over de hele wereld zijn zijn kasten te bewonderen. Maar nog nooit plaatste de Utrechtse kunstenaar bibliotheekboeken in zijn boekenkast. In Lichtenvoorde zal Lichtenvoorde de allereerste biebkast verschijnen aan De Leest!

Deze kast moet echter gevuld worden en daarvoor roepen de gemeente Oost Gelre en de Bibliotheek Oost-Achterhoek de hulp van alle Lichtenvoordenaren in.

Er worden boektitels gezocht in de volgende twee categorieën:
Favoriete boeken van Lichtenvoorde lezers
Favoriete boeken, geschreven door Lichtenvoordse schrijvers of over een Lichtenvoords thema

Iedereen uit Lichtenvoorde mag deelnemen aan deze stemming. Door het invullen van een formulier kun je je keuze in beide categorieën kenbaar maken. Het formulier is te vinden op de site van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (www.oostachterhoek.nl/biebkast) en kan digitaal ingezien en verstuurd worden. Lukt dit laatste niet, dan bieden de medewerkers van de Lichtenvoordse bieb graag hulp. Voor ondersteuning kunnen Lichtenvoordenaren zich melden bij de infobalie van de Bibliotheek.

De stemperiode loopt tot en met 15 februari 2022. Na de stemperiode gaat de kunstenaar aan de slag met het definitieve ontwerp. 

[visual-link-preview encoded=”eyJ0eXBlIjoiZXh0ZXJuYWwiLCJwb3N0IjowLCJwb3N0X2xhYmVsIjoiIiwidXJsIjoiaHR0cHM6Ly9ubC5zdXJ2ZXltb25rZXkuY29tL3IvNko1U1lKTCIsImltYWdlX2lkIjotMSwiaW1hZ2VfdXJsIjoiaHR0cHM6Ly93d3cub29zdGFjaHRlcmhvZWsubmwvY29udGVudC9kYW0vbG9nby9Pb3N0LUFjaHRlcmhvZWtfbG9nby1sYW5nX1JHQl9rbGVpbi5wbmciLCJ0aXRsZSI6IkdlZWYgTGljaHRlbnZvb3JkZSBLbGV1ci1iaWVia2FzdCB6b2VrdCBib2VrdGl0ZWxzIiwic3VtbWFyeSI6IktsaWsgaGllciB2b29yIGhldCBmb3JtdWxpZXIiLCJ0ZW1wbGF0ZSI6ImJhc2ljIn0=”]


Heeft u een evenement dat u wilt delen met de Achterhoek?

Dien uw evenement in en zorg ervoor dat het een plek krijgt in onze agenda!