Eerbetoon Boet op de Zwarte cross


LICHTENVOORDE – Vrienden en familie van de op de Zwarte cross overleden Boet Hillen uit Vragender hebben zondagmorgen een rouw/ereronde gereden over de crossbaan. Die gebeurde met motoren en vrachtwagens en het publiek applaudisseerde uit eerbetoon.

Om 11:00 uur ging de locomotief uit Vragender met een zwarte vlag op de crossbaan de stoet voorop. Deze werd gevolgd door brommers, motoren en anderen omgebouwde zwarte cross voertuigen.

Enkele bezoekers vonden het zeer respectvol hoe de Zwarte Cross de treurige situatie oppakte.

De 18-jarige Boet is vrijdagmiddag gevonden op de camping van de Zwarte cross. Uit onderzoek van de politie is gebleken dat er geen sprake is van een geweldsmisdrijf.

In de avond werd bij het optreden van de Motorband in de megatent een moment stilte in acht genomen.

Afgelopen zaterdag schreef de gemeente Oost Gelre en de organisatie van de Zwarte cross dat ze enorm zijn geschrokken en onder de indruk van deze verschrikkelijke gebeurtenis.

“Wij betuigen ons medeleven aan de familie en alle direct betrokkenen. Wij wensen hen alle kracht en sterkte toe om met dit grote verlies om te gaan. Daarnaast willen wij onze waardering uitspreken voor de manier waarop zowel de organisatie van de Zwarte Cross als de politie en andere hulpverleners op een goede en respectvolle manier hebben opgetreden in de behandeling van dit in alle opzichten dramatische voorval”, aldus burgemeester Annette Bronsvoort namens het college van B&W.


Bron: Streekgids.nl
Foto: Marcel Houwer


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.