Grote alcoholcontrole Zwarte Cross


LICHTENVOORDE – Onder het toeziend oog van een groot publiek, die de tuinstoeltjes in de berm hadden gezet, is maandagochtend 22 juli door de politie een grote alcoholcontrole gehouden. Alle feestgangers van de Zwarte Cross hebben hun tenten en caravans ingepakt en zijn op weg naar huis. Op de N313 tussen Lichtenvoorde en Aalten, ter hoogte van De Domme Aanleg, heeft de politie zich opgesteld. Ook als men via Vragender naar de N313 rijd werd men ook gecontroleerd op alcohol.

Even kwam het bericht binnen dat er tussen Aalten en Lichtenvoorde een file van 3 kilometer stond en daar werd door de politie meteen op gereageerd door een tijdje zoveel mogelijk het verkeer zonder te controleren door te laten rijden. De controle verloopt grotendeels vlekkeloos en zijn er nog weinig tot geen overtredingen geconstateerd.

Er werden 2.600 automobilisten gecontroleerd, die wie niet hadden gedronken, kregen door medewerkers van ‘Veilig verkeer Nederland’ een BOB-sleutelhanger overhandigd. De alcoholcontrole wordt elk jaar door de politie aangekondigd.

De politie heeft maandag drie rijbewijzen ingevorderd tijdens de traditionele alcoholcontrole op de Hamelandroute na de Zwarte Cross. Zo’n veertig agenten controleren of automobilisten niet met teveel restalcohol in hun bloed achter het stuur zijn gestapt. ruim twintig bestuurderswaren nog onder invloed van alcohol. De politie heeft drie rijbewijzen ingevorderd.


Bron: Streekgids.nl
Foto: Marcel Houwer


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.