Erix HS1 – LHV HS1 27-23 (12-10)


LICHTENVOORDE – Na een nederlaag en een gelijkspel wachtte Erix nog altijd op de eerste overwinning. Daarvoor moest er thuis in de Hamalandhal gewonnen worden van laagvlieger LHV uit Leusden, de promovendus die met nul punten op de laatste plaats op de ranglijst stonden. Vooraf werd door de Erix’ coach nog gewaarschuwd dat er van onderschatting geen sprake zou mogen zijn vooral ook omdat Erix niet bekend is met de spelwijze van deze nieuwkomer in de Hoofdklasse en dus niet weet waar de sterke en zwakke punten liggen. Of het onderschatting was of niet, feit was wel dat Erix moeizaam aan de wedstrijd begon. Het spel was stroperig, het tempo te laag en er werd onvoldoende dreiging gezet op de verdediging van LHV, die daarom vrij eenvoudig de aanvallen van Erix wisten te neutraliseren.

Tot een stand van 5-5 ging de wedstrijd dan ook gelijk open omdat LHV nogal erg onzorgvuldig omging met de kansen en meerdere keren voor open doel misten, kon Erix toch uitlopen naar een voorsprong van 11-7. Erix verzuimde echter om door te drukken en liet in plaats daarvan, vooral door onzorgvuldig spel en veelvuldig balverlies, LHV terugkomen in de wedstrijd die net voor rust zelfs bijna op gelijke hoogte kwamen. Een goede redding van debutant keeper Nickolas Ciochina zorgde ervoor dat er geen gelijke ruststand op het scorebord kwam! Uit de laatste aanval voor rust zorgde Stijn van Zutphen, die ook topscorer werd met zes doelpunten, met een mooi afstandschot voor een ruststand van 12-10 in het voordeel van Erix. Hoewel Erix met een voorsprong de kleedkamer op zocht, kon men onmogelijk tevreden zijn met het getoonde spel want LHV had dermate veel kansen gemist dat een achterstand voor Erix bij rust zeer goed denkbaar was geweest.

Het moest dus allemaal een stuk beter in de tweede helft om de punten in Lichtenvoorde te houden en de eerste overwinning binnen te slepen. Hoewel de goede wil er wel degelijk was, bleef het aanvalsspel van Erix onder de maat. LHV bleef in het spoor van Erix en met nog slechts vijf minuten op de klok kwam de ploeg uit Leusden weer op een gelijke stand van 21-21. Hoewel Erix dus niet zijn beste spel liet zien, bleef de Lichtenvoordse ploeg wel knokken voor een overwinning en dat zorgde er dan ook voor dat uiteindelijk de eerste overwinning een feit werd. Twee doelpunten uit de rechterhoek van Martin Kruip zorgde voor een eindstand van 27-23 op het scorebord in het voordeel van Erix. Hoewel het publiek geen goede wedstrijd had gezien, vergoedde de spanning veel want tot kort voor tijd had het kwartje nog beide kanten kunnen opvallen. Omdat nu al geen enkel team in de Hoofdklasse meer zonder puntverlies is, steeg Erix naar de zesde plek op de ranglijst. Het lijkt erop dat de competitie opnieuw zeer spannend verloop gaat kennen net zoals de bizar verlopen competitie van vorig seizoen waar pas op de laatste speeldag de kampioen bekend werd.

Erix is nu een weekje vrij en speelt daarom op zondag 27 oktober de uitwedstrijd in en tegen Duiven, die op een knappe derde plek staan met slecht één punt meer.


Bron: Streekgids.nl
Foto: PR


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.