Home » Lichtenvoorde » Koninklijke onderscheiding voor 40 jaar brandweerman

Koninklijke onderscheiding voor 40 jaar brandweerman

280

LICHTENVOORDE – Burgemeester Annette Bronsvoort reikte zaterdag 29 november een Koninklijke onderscheiding uit Ivo Hendriksen (60 jaar) uit ’s-Heerenberg. Hij ontving deze ter gelegenheid van zijn officiële afscheid van de brandweer, tijdens de jaarlijkse feestavond van brandweer Lichtenvoorde. Hendriksen heeft 40 jaar als lid van de vrijwillige brandweer een bijdrage geleverd aan de openbare orde en veiligheid in Lichtenvoorde en in de regio. Hij is gedecoreerd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Hieronder volgt een opsomming van zijn vrijwillige werkzaamheden.

1974 – heden: lid vrijwillige brandweer
Op 1 september 1974 werd de heer Hendriksen als aspirant brandwacht aangesteld bij de brandweer in ’s-Heerenberg. In maart 1975 werd hij bevorderd tot brandwacht 2e klasse. In maart 1976 volgde de bevordering tot brandwacht 1e klasse.

Na 1985 kwam de heer Hendriksen in dienst bij de vrijwillige brandweer post Lichtenvoorde.

In 2005 volgde de gemeentelijke herindeling, waarbij de vrijwillige brandweer van Lichtenvoorde werd samengevoegd met die van Groenlo tot de vrijwillige brandweer Oost Gelre.

Sinds 2010, na de invoering Nieuwe Wet op de Veiligheidsregio’s was de heer Hendriksen werkzaam in de functie van Manschap B. Naast zijn inzet voor het reguliere brandweerwerk was hij actief bij het gebruik en onderhoud van ademlucht. Hij heeft jarenlang diensten gedraaid om het tekort aan manschappen overdag mede op de te vangen; dit was mogelijk doordat hij voor zijn zaak altijd in Lichtenvoorde was en daardoor bij een alarmering tijdig bij de kazerne kon zijn.

De heer Hendriksen was altijd actief betrokken bij de brandweer, en op alle geplande oefenavonden aanwezig, een betrouwbare collega. Bovendien was de heer Hendriksen zeer bedreven in de omgang met het redden van dieren.