Kerstevent Wentholtpark druk bezocht

LICHTENVOORDE – Het jaarlijks terugkerende gratis kerstevent in het Wentholtpark in Lichtenvoorde is ook dit jaar weer druk bezocht. Circa 2.500 bezoekers uit Lichtenvoorde en omgeving genoten volop van de kerstsfeer en levende kerststal in deze “groene long” van Lichtenvoorde.

Droog weer, temperaturen rond het vriespunt en een mooie aankleding. Het waren prima ingrediënten voor het inmiddels 6e Kerstevent in het Wentholtpark. Ruim 800 waxinelichtjes verlichtten de wandelroute door het park, via vuurkorven en midwinterhoorns, naar de sfeervol ingerichte kerststal. Daar vertolkte toneelvereniging Advendo het kerstverhaal. De verteller in de stal vertelde over de gebeurtenissen in en rondom de stal. Kinderen (en (groot)ouders) keken en luisterden aandachtig en zagen bijvoorbeeld hoe de herders en de 3 wijzen uit het donker aankwamen bij Jozef en Maria in de kerstkribbe.

Na een bezoek aan de kerststal kon de weg vervolgd worden naar het vuurkorven verlichtte kerstplein, waar koren optraden, diverse goede doelen kerstartikelen verkochten en volop activiteiten voor kinderen waren. Een prachtig gezicht waren ook de kinderen die genoten van de sterretjes die zij bij het verlaten van de kerststal gratis kregen van de organisatie.

Klik voor meer informatie

Uiteraard waren er in de herberg/horeca ook bijbehorende drankjes en versnaperingen te verkrijgen zoals glühwein, snert en marshmallows.

Kerstevent wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting Wentholtpark Lichtenvoorde. Opbrengsten komen volledig ten goede aan de kinderboerderij/dierenweide die door de stichting in dit park word beheerd. De volgende editie van Kerstevent Wentholtpark vindt plaats op zondag 23 december 2018.

Meer informatie over het event en het park is te vinden op de facebookpagina van het Wentholtpark: www.facebook.com/wentholtpark.