Home » Lichtenvoorde » Koelbus voor Voedselbank Oost Achterhoek

Koelbus voor Voedselbank Oost Achterhoek

262

LICHTENVOORDE – Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek organiseerde op 8 oktober 2015 de Coöperatieavond Oost Gelre. Tijdens deze avond stonden de toekenningen uit het Coöperatiefonds centraal. Uit het fonds heeft Voedselbank Oost-Achterhoek een bedrag van € 10.000, – mogen ontvangen voor een koelbus. Op 29 januari 2016 is deze koelbus officieel in gebruik genomen door het plaatsen van logo’s door Jamie Duijvestijn en Ruud van Dongen van Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek op de Mercedes-Benz Sprinter.

Koelbus
Voedselbank Oost-Achterhoek heeft het project ‘koelbus’ in 2015 ingediend bij het Coöperatiefonds van Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek. In 2015 huurde de voedselbank bijna wekelijks een koelbus om al het voedsel zo goed en veilig mogelijk bij haar cliënten te brengen. Goed en veilig volgens alle regels van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Ook een voedselbank moet zich houden aan deze regelgeving en de NVWA ziet toe op het naleven. De koelbus heeft de voedselbank nodig om gekoelde producten, diepvriesproducten en ingevroren producten op de voorgeschreven temperatuur bij haar cliënten te krijgen.

Coöperatiefonds Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek

De Rabobank is een coöperatieve bank met leden. Van de nettowinst wordt jaarlijks een deel weer geïnvesteerd in de lokale samenleving via het Coöperatiefonds. Met dit fonds wil de Rabobank de vitaliteit en kwaliteit van de regio verbeteren en bijdragen aan een betere leef- en werkomgeving van de lokale gemeenschap. In 2015 heeft Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek totaal € 441.000, – beschikbaar gesteld voor het Coöperatiefonds. Ook in het voorjaar van 2016 kunnen stichtingen en verenigingen weer een aanvraag indienen bij het fonds.

Goed voedsel
Voedselbank Oost-Achterhoek zamelt goed voedsel bij bedrijven en particulieren uit de regio in voor arme mensen uit de gemeenten Berkelland, Oost Gelre, Winterswijk, Aalten en Oude IJsselstreek.

Om in aanmerking te komen voor een wekelijks voedselpakket moet voldaan worden aan twee voorwaarden. Het leefgeld per maand mag niet uitkomen boven €110,-  + €70,- voor elk gezinslid. Dat wordt gecontroleerd. De grootte van het pakket is afhankelijk van de gezinsgrootte en bevat in ieder geval brood en broodbeleg, vlees en zuivel en afhankelijk van de aanvoer: groente, aardappelen, fruit, eieren, wasmiddelen, tandpasta e.d..

Daarnaast moet er een erkende hulpverlener ingeschakeld zijn om het gezin te begeleiden naar onafhankelijkheid. Maximaal drie jaar achter elkaar kan een gezin hier gebruik van maken, uitgezonderd bijzondere noodsituaties.