Home » Regionaal » The Marshalls bij Grand Café Centraal Haaksbergen

The Marshalls bij Grand Café Centraal Haaksbergen

217

HAAKSBERGEN/RIETMOLEN – Ooit werd het gelanceerd als ‘anti-carnavalsavond’. Een alternatief feestje voor alle mensen die het niet zo hebben op het ‘feest der zotten’. “Maar ach, iedereen is gewoon welkom”, zegt zanger Gerard te Rietmole van de classicrockband The Marshalls. Deze deels Achterhoekse formatie speelt zaterdag 6 februari bij Grand Café Centraal in Haaksbergen.

Hoe vaak The Marshalls intussen tijdens dit ‘anti-carnavalsfeest’ hebben gespeeld? Ze zijn de tel allang kwijt. “Het idee ontstond ooit jaren geleden. Haaksbergen is van oudsher natuurlijk een op en top carnavals-bolwerk. Maar niet iedereen is daarvoor te porren. Vandaar dat het idee van de ‘anti-carnavalsavond’ ontstond”, zo vertelt Te Rietmole, afkomstig uit Rietmolen. “Zelf hebben we niet zoveel met dit feest. Al is het alleen al vanwege die muziek. Ons hart ligt toch meer bij de classicrock, de muziek waarmee we zijn opgegroeid.”

Dat was indertijd ook het uitgangspunt toen The Marshalls ruim vijftien jaar geleden werd opgericht: de muziek spelen uit de jeugd van de diverse bandleden. Status Quo, Led Zeppelin, AC/DC en uit latere jaren Van Halen en Metallica.

Dat zijn dan ook de nummers die standaard op de repertoirelijst prijken. “Bepaald geen carnavalsmuziek dus. En even voor de goede orde: er is vanzelfsprekend geen sprake van een anti-carnavalsfeest die avond. Sterker, ook al willen mensen in hun carnavalskostuum komen die avond, dan zijn ze van harte welkom. Alleen moeten ze zich dan wel instellen op een avondje klassieke rock. En dat kan ook heel gezellig zijn. Ook met The Marshalls hebben we weleens op carnavalsavonden gespeeld. Gewoon onze eigen muziek. En nee, we waren dan zeker niet te beroerd om mee te lopen in de polonaise.”