Home » Lichtenvoorde » Lancering van de Spoorzoeker-App in Remisepark Lichtenvoorde

Lancering van de Spoorzoeker-App in Remisepark Lichtenvoorde

209

LICHTENVOORDE – Op donderdag 6 juni, werd de nieuwe educatieve Spoorzoeker-App gelanceerd in het Remisepark in Lichtenvoorde. Burgemeester Annette Bronsvoort van de gemeente Oost Gelre en een aantal buurtkinderen hadden de eer om deze innovatieve app te introduceren.

Met de Spoorzoeker-App kunnen bezoekers op zoek naar Databeestjes die door het park verstopt zijn. Deze app is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Het Remisepark, dat samen met de buurt klimaatvriendelijk en biodivers is ingericht, biedt een ideale omgeving voor deze speurtocht. Het park beschikt over een pluktuin, eetbare planten, wadi’s voor wateropvang, een ontmoetingsplek en een grondwatermeter, en is daarmee een toonbeeld van duurzame ontwikkeling.

Remisepark als Educatief Park
De Spoorzoeker-App is ontwikkeld om kinderen, hun (groot)ouders en andere geïnteresseerden spelenderwijs kennis te laten maken met de natuur en de historie van het park. Er zijn tien Databeestjes verstopt in het park, elk met een bijbehorende vraag. Door de vragen te beantwoorden, kunnen gebruikers punten verdienen en meer leren over planten, dieren, het weer, klimaat en de geschiedenis van het Remisepark.

Midzomerwandeling in Groenlo

Zaterdag 22 juni 2024 wordt de Midzomerwandeling georganiseerd in Groenlo. Deze wandeltocht is 6 kilometer en deelname is gratis. Start: Brouwersnös Eibergseweg 1 Groenlo. Starttijd: Tussen 19.30 uur en 20.30 uur.