Home » Archief » Lezing ‘De energietransitie, van fossiel naar duurzaam!’

Lezing ‘De energietransitie, van fossiel naar duurzaam!’

913

LICHTENVOORDE – In het kader van de Nationale Klimaatweek van 30 oktober tot 5 november, nodigt de Bibliotheek Oost-Achterhoek, in samenwerking met klimaatburgemeesters Barend Wassink en Benthe Papen, iedereen uit voor een diepgaande lezing over de energietransitie. Deze vindt plaats op donderdag 2 november om 19.30 uur in de vestiging te Lichtenvoorde. Aanmelden kan via www.oostachterhoek.nl/energietransitie.

Klimaatburgemeesters Benthe (25 jaar) en Barend 54 jaar vertegenwoordigen verschillende generaties binnen de gemeente Oost Gelre. Deze generatiecombinatie is bewust gekozen om een breder spectrum van de bevolking te begrijpen en te vertegenwoordigen.

Tijdens de lezing wordt dieper ingegaan op de klimaatproblematiek en de invloed van CO2-uitstoot door menselijke afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. De vragen rondom de omvang van het energieprobleem in Nederland en de Achterhoek, alsook mogelijke duurzame alternatieven, zullen centraal staan.

Beide burgemeesters benadrukken het belang van bewustwording rond klimaatverandering en het nemen van lokale initiatieven voor een duurzame toekomst. Ze nodigen iedereen uit om deel te nemen aan de discussie en te zoeken naar kansen die verandering kan bieden voor zowel het heden als toekomstige generaties.

Bron(nen) & Afbeelding(en)