Home » Lichtenvoorde » Lezing ‘Ontgrenzer’ over Duitsland en de enorme kansen voor Achterhoekers!

Lezing ‘Ontgrenzer’ over Duitsland en de enorme kansen voor Achterhoekers!

202

Studeren in Bocholt: super toll und sehr billig!

LICHTENVOORDE – Op woensdagavond 16 maart a.s., aanvang 19.00 uur, houdt ‘Ontgrenzer’ Walter Leemreize een lezing in de bibliotheek van Lichtenvoorde over Duitsland. Aanleiding voor deze lezing is ‘De Boekenweek’ waarin het thema ‘Duitsland’ centraal staat.

Naast algemene informatie over Duitsland (cultuurverschillen, staatsinrichting, economie e.d.) zal tijdens de lezing speciale aandacht zijn voor de aantrekkelijke studiemogelijkheden in het Duitse Bocholt voor Achterhoekse jongeren. Vlak over de grens bij Aalten bevindt zich namelijk de Westfälische Hochschule waar je je Bachelor én je Master kunt halen. En je betaalt als Nederlandse student maar € 240,- collegegeld per jaar. Maar bijna niemand in de Achterhoek weet dit. ‘Hier moet hoognodig verandering in komen!’, zegt Walter Leemreize.

Walter Leemreize werkt als ‘ontgrenzer’ bij de Regio Achterhoek en houdt zich bezig met het aanjagen van concrete grensoverschrijdende projecten. Meer weten over Duitsland en de kansen die er liggen? Bezoek dan deze lezing.
De deur van de bibliotheek in Lichtenvoorde (Dijkstraat 2a) staat, gratis en zonder aanmelding vooraf, voor iedereen open.