Home » Lichtenvoorde » Mart Hillen opent plakweekend Bloemencorso Lichtenvoorde

Mart Hillen opent plakweekend Bloemencorso Lichtenvoorde

287

LICHTENVOORDE –  Op donderdag 7 september opent gitaarvirtuoos Mart Hillen om 19.00 uur het plakweekend van het Lichtenvoordse bloemencorso. Hij doet dit door symbolisch de eerste dahlia te plakken op de corsowagen van de jubilerende corsogroep Marneth.

De Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde is trots dat Mart Hillen de officiële starthandeling wil verrichten. Voorzitter Herman ter Haar: “Deze opening doen we nu inmiddels voor het zesde jaar en is bedoeld als aftrap voor het meest bijzondere weekend dat we in Lichtenvoorde kennen: ons corsoweekend. Daarbij zijn we steeds op zoek naar aansprekende Achterhoekse ambassadeurs die deze opening extra glans willen geven. Na Tante Rikie, Sandra Vanreys & Laura van Kaam, Hans Keuper, Peter Groot Kormelink  en Rutger de Vries valt nu de eer te beurt aan gitarist Mart Hillen. Afgezien van zijn kwaliteiten als gitarist is hij voor ons een goede ambassadeur omdat hij als inwoner van onze gemeente het bloemencorso natuurlijk van heel dichtbij kent. Het belooft een gezellig en muzikaal begin te worden voor de honderden vrijwilligers die vervolgens druk aan het werk moeten om de rest van de vier miljoen dahlia’s te verwerken.”

Gitarist Mart Hillen
De uit Lichtenvoorde afkomstige Mart Hillen is twintig jaar en speelt al sinds zijn achtste levensjaar akoestische gitaar. Na een aantal jaren ontdekte hij via YouTube de zogenaamde Fingerstyle. Door de jaren heeft hij zich in deze stijl verdiept en op dit moment studeert hij aan de Popacademie aan het ArtEZ Conservatorium. In 2016 werd hij als winnaar uitgeroepen van het regionale open podium Rabo On Stage. Ook won hij in datzelfde jaar de Fingerstyle Academy Awards in Amsterdam, een wedstrijd speciaal voor Fingerpickers. Als hoofdprijs mocht hij het toneel delen met zijn grote voorbeeld Tommy Emmanuel. Kort daarna werd hij door Giel Beelen gevraagd om live bij 3FM de akoestische versie van Thunderstruck (AC/DC) te komen spelen. Mart heeft inmiddels een eigen theaterconcert, waarvan de eerste plaats vond op 28 mei 2017. Ook speelde hij op de Zwarte Cross en stond hij in het voorprogramma van het Steengroeve Theater.

Bloemencorso Lichtenvoorde
Op zondag 10 september trekt het Bloemencorso voor de 88e keer door de straten van Lichtenvoorde. Achttien grote dahliareuzen versierd met vier miljoen bloemen, de CorsoKIDS en vele muziekkorpsen zorgen voor een b(l)oeiend spektakel. Daarmee is het corso het op een na grootste dahliacorso ter wereld. Aanvang 14.00 uur. Entree 7,50 euro. Kinderen t/m 16 jaar gratis. Er zijn nog enkele tribunekaarten a 7,50 euro beschikbaar. Meer informatie op www.bloemencorso.com