Home » Regionaal » Open Taalhuisroute in bibliotheek

Open Taalhuisroute in bibliotheek

261

OOST ACHTERHOEK – Lezen, schrijven en spreken is belangrijk voor de toekomst van iedereen. Het Taalhuis Oost-Achterhoek organiseert met behulp van opgeleide taalvrijwilligers en medewerkers van de Bibliotheek Oost-Achterhoek veel activiteiten gericht op taal. Tijdens de Week van de Alfabetisering (4 t/m 10 september) krijgt iedereen de mogelijkheid om een kijkje te komen nemen bij deze activiteiten.

Een kijkje nemen tijdens Boekjes & Babbels, de activiteit voor ouders en jonge kinderen? Of eens binnenlopen tijdens de bijeenkomst van het Praathuis? Meekijken tijdens een Taalcafé? Dat kan tijdens de Week van de Alfabetisering.

2,5 miljoen volwassenen in ons land zijn laaggeletterd. Zij lopen tegen een heleboel problemen aan. Denk aan solliciteren. Een bijsluiter lezen. Geldzaken bijhouden. Maar ook je kind voorlezen.

Letters en cijfers zijn overal, dus het probleem ook. Helaas weten te weinig mensen in Nederland van dit probleem af. En hoe meer mensen ervan af weten, hoe meer we kunnen doen. Daarom organiseert Stichting Lezen & Schrijven van 4 tot 10 september de Week van de Alfabetisering met als thema: een goede daad is het delen waard.

Agenda voor in de Achterhoek

Uw evenement in onze agenda! Evenement indienen