Home » Lichtenvoorde » Meer plekken voor dagzorg in Oost Gelre

Meer plekken voor dagzorg in Oost Gelre

1218

Foto: PR Careaz

LICHTENVOORDE – Vanaf 1 april kunnen inwoners van Oost Gelre die behoefte hebben aan dagbesteding met zorg terecht bij de Hamalandhal in Lichtenvoorde. Ouderenzorgorganisatie Careaz en de Hamalandhal bieden dagzorg aan om tegemoet te komen aan de groeiende vraag hiernaar binnen de gemeente.

Steeds meer mensen willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen, gezellige activiteiten ondernemen en leeftijdsgenoten ontmoeten. Soms is het echter door geheugen-, lichamelijke of andere problemen niet meer mogelijk om zonder begeleiding de deur uit te gaan. Dagbesteding met professionele zorg en ondersteuning is dan een goede oplossing; bezoekers bepalen grotendeels zelf de invulling van hun dag, maar hebben de gezelligheid van anderen en de ondersteuning van professionals dichtbij.

De Hamalandhal en Careaz werkten al eerder samen waarbij de hal tijdelijk onderdak bood aan de dagzorggroepen van de zorgorganisatie. De Hamalandhal heeft een gezellige ruimte, een eigen buitenruimte en voorzieningen zoals een rustruimte en een keuken. Met deze uitbreiding van de plekken voor dagzorg zijn de wachtlijsten bij Careaz ingelopen en is er zelfs ruimte ontstaan voor nieuwe aanmeldingen.

Voor meer informatie over aanmelden, een vrijblijvende kennismaking, het aanvragen van een indicatie of voor informatie over de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk bij de dagzorg, kan contact opgenomen worden met Careaz via telefoonnummer 088 110 6000.