21 mei 2024
Home » Lichtenvoorde » Word jongerenambassadeur van het corso!

Word jongerenambassadeur van het corso!

299

LICHTENVOORDE – Hoe kunnen we meer jeugd langs de corsoroute krijgen en hoe kunnen we de aanwas van jonge bouwers vergroten? Deze en nog meer vragen maken onderdeel uit van de oproep van het project Jongerenambassadeurs en de Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde om jongeren mee te laten denken over dit soort vragen.

Lichtenvoordenaar Simon Putman is als jongerencoach verbonden aan het project Jongerenambassadeurs: een project in het kader van de maatschappelijke diensttijd (MDT). “In heel Nederland matchen wij jongeren tussen de 14 en 27 jaar aan organisaties met relevante vraagstukken voor jongeren. Zo geven wij jongeren de kans hun stem te laten horen bij maatschappelijke organisaties, bedrijven en overheidsinstanties. Wij geloven in de kracht en onmisbare impact van jongeren. Met hun energie, ideeën en adviezen zetten zij de wereld positief in beweging”, aldus Simon.

Meld je aan!
Simon nam contact op met de SBL met de vraag of Jongerenambassadeurs iets kon betekenen voor het corso. Herman ter Haar, voorzitter SBL: “Het aantrekken van meer jeugdige bezoekers en bouwers is één van de speerpunten in ons beleid. Wij zien de samenwerking met Jongerenambassadeurs als een kans om meer inzicht te krijgen in de beweegredenen van jongeren om ons corso te bezoeken en/of om mee te bouwen aan één van de kleurrijke corsowagens. Wij hebben dan ook een vacature opgesteld voor de website van Jongerenambassadeurs voor jongeren die interesse hebben in een jongerenambassadeurschap bij het corso. Jongeren tussen de 14 en 27 jaar uit heel Nederland kunnen zich voor het project aanmelden, dus ook jongeren uit de Gemeente Oost Gelre.” Wil jij jongerenambassadeur worden bij het Bloemencorso Lichtenvoorde? Meld je dan aan via www.jongerenambassadeurs.com/droomplek


Heeft u een evenement dat u wilt delen met de Achterhoek?

Dien uw evenement in en zorg ervoor dat het een plek krijgt in onze agenda!