Workshop ‘Motorisch Leren’ over nieuwe sporttrainingstechnieken


LICHTENVOORDE – Zaterdag 19 augustus geeft Centrum in Beweging een gratis workshop ‘Motorisch Leren’. Die wordt gegeven door de bekende topsporttrainers Ivo Martinovic en Marinus Wouterse. De workshop duurt van 10.00 tot 13.00 uur en is speciaal voor coaches en (hulp)trainers. Het programma besteedt aandacht aan nieuwe trainingstechnieken waarmee sporttrainers hun trainingsmethoden verder kunnen verbeteren.

Gedrag en brein
Met motorisch leren kunnen door omgevingservaringen, duurzame gedragsveranderingen worden geactiveerd. De workshop gaat hier uitvoerig op in. Aan de orde komen het impliciet en expliciet leren, de invloed van ‘mindset’, het effect op onze huidige trainingsmethoden, de voordelen van train-ugly enz. enz. Het zijn stuk voor stuk onderwerpen die betrekking hebben op de dagelijkse wijze van leren en de rol die het menselijke brein daarbij speelt. In de workshop ook aandacht voor de vraag in hoeverre mensen bereid zijn te geloven dat het brein te trainen is en welke gevolgen dit heeft voor succesvol coachen en trainen.

Prestaties verbeteren
Tijdens de workshop met duidelijke voorbeelden, indrukwekkende verhalen uit de praktijk en theoretische onderbouwing, leren beide topcoaches hoe je nog beter kunt trainen. Hoe je prestaties van sporters naar een nog hoger plan kunt tillen. Verschillende oefenvormen en trainingswijzen komen aan de orde en vragen beantwoord zoals herhalen of variëren, simpel of ingewikkeld, meer of minder enz.

Aanmelden
Aanmelden voor deze kosteloze workshop kan per e-mail via blessures@centruminbeweging.nl.