21 april 2024
Home » Lievelde » Midwinterhoornwandeltocht in Lievelde

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

LIEVELDE – De jaarlijkse Midwinterhoornwandeltocht in Lievelde vindt dit jaar plaats op zondag 17 december, tijdens de derde Advent. Deelnemers kunnen zich verzamelen bij Kaasboerderij Weenink aan de Eimersweg 3 voor een wandeling door het landschap van Lievelde, begeleid door de unieke klanken van midwinterhoornblazers.

De dertiende editie van dit evenement biedt drie verschillende routes van 15, 10 of 7,5 kilometer, met een starttijd tussen 09.30 en 11.30 uur. Deelnemersbijdrage is vastgesteld op 8 euro.

Kenmerken van de tocht zijn onder meer het geluid van de midwinterhoorns, de mogelijkheid om zich te verwarmen bij vuurkorven en een pauzeplaats voor koffie, warme chocolademelk of glühwein, met de bijbehorende sanitaire voorzieningen.

De route, die elk jaar wordt uitgezet door Tonnie Klein Gunnewiek en Margret Spekschoor, belicht verschillende bijzondere plekken in en rond Lievelde.

Na afloop kunnen deelnemers genieten van een traditionele kop erwtensoep en is er gelegenheid om ervaringen te delen. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden terecht op www.kaasboerderijweenink.nl.

Bron(nen) & Afbeelding(en)