13 april 2024
Home » Mooie fotomomenten bij de Midwinterfair

Mooie fotomomenten bij de Midwinterfair

298

LIEVELDE – De eerste dag tijdens de midwinterfair bij Erve Kots in Lievelde, leverde mooie foto’s op. Ook morgen kan er nog een bezoek gebracht worden aan het museum en Erve Kots. Dit kan van van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Traditie getrouw bivakkeert de compagnie Grolle eind december weer bij Erve Kots. Zij verblijven in het ‘los hoes’. Ze beelden het leven uit zoals in 1627. Er wordt authentiek gekookt, de soldaten demonstreren hun wapens en de smid bewerkt het ijzer op zijn aambeeld.

De brouwers van Heeren van Borculo en Boudewijn Alberink demonstreren zondag het bierbrouwen in de openlucht. In het museum zijn een groot aantal oude ambachten.

Zondagmiddag is er vanaf 14.00 een optreden van Singer-songwriter Dick van Altena als “ambassadeur” van de country muziek en hoeder van het Betuws dialect. Kinderen kunnen deze dag klomp schilderen, broodbakken, lekker spelen in de speeltuin van het museum of speervechten met de soldaten van de Compagnie. Op diverse plekken in het museum kunt u zien wat men zelf maakt, zowel nieuwe als oude ambachten.