Foto’s optocht: De Knunnekes houden met prins Ivo gas d’r op

Gepubliceerd op

Commissaris van de Koning kijkt mee in Grolle

GROENLO – Het werd zondagmiddag een groot carnavalsfeest in de regen. De pret was er zeker niet minder om. Commissaris van de Koning John Berends keek vanaf het bordes mee samen met gedeputeerde Peter Drenth die gisteren nog een bliksembezoek bracht aan Harreveld. Niet voor het carnaval daar, maar voor de provinciale verkiezingen.

Foto’s carnaval optocht 1

Foto’s carnaval optocht 2

Foto’s zondagmorgen en stadhuis

 

De heren uit Arnhem moeten door deze kennismaking de juiste indruk hebben gekregen van Oost Gelre. Prins Ivo en adjudant Mark staken die waarheid niet onder stoelen en banken. Vlak voor de sleuteloverdracht dienden zij bij burgemeester Bronsvoort een motie vreemd aan de raad in. Aanleiding was dat het prinsenpaar niet kon begrijpen dat er geen maatregelen zijn genomen tegen Lichtenvoorde. Beltrum zou met twee carnavalsverenigingen toch aan gemeente Oost Gelre moeten worden toegevoegd? Lichtenvoorde hoorde als enige niet carnaval vierende plaats beter thuis bij Berkelland.
Het voorstel kwam redelijk overeen met de wat burgemeester Bronsvoort in de bijzondere raadsvergadering meldde. Geheel eensgezind kon de sleuteloverdracht van de stad Grolle buiten ten overstaan van het publiek plaatsvinden. De optocht kon beginnen.

Het thema van het Grolse carnaval was “Gas d’r op’. Dat gold voor de meeste groepen die langskwamen, behalve voor de Big Fat Grolse wedding van Kroam’13 en ‘Kardinale fout’ van de Bieromanen/Twintig Tien. De inspiratie lag voor beide groepen bij de op handen zijnde fusie tussen SV Grol en Grolse Boys; de actualiteit in de Wantenstad. Anderen besteedden in hun kleurrijke uitdossingen aandacht aan de Brexit, Poetins Russia, Noord Korea en Trump. Een invasie aan Volendammers, schoonmaakjuffrouwen en grijsgetinten. Prins Ivo en adjudant laten de kans niet voorbijgaan om de Volendamse palingvissers op de foto te gaan. De sympathie voor het prinsenpaar is groot. Prins Ivo heeft een winkel voor huishoudspullen en speelgoed waarop geanticipeerd werd. ‘POST: gleuf ie’t’, ‘Intertoys failliet, onze prins niet’, en ‘Gas d’r op’ met Legopoppetjes.

Ondanks dat de regen in de tweede helft van de optocht naar beneden kletterden, leek het erop alsof de carnavalsvierders er niets van merkten. En de toeschouwers? Die hadden er enkele uren voor over om naar de kleurrijke carnavalsparade te kijken.

De optocht is gefilmd door de ZSOM Groenlo


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.