Home » Neede » Corine Hartman tijdens Spannende Boekenweken

Corine Hartman tijdens Spannende Boekenweken

439

NEEDE – Donderdagavond 9 juni is thrillerschrijfster Corine Hartman te gast in de Needse bibliotheek. De avond, die georganiseerd word door de bibliotheek én De Kamer van Kramer, begint om 19.30 uur. Kaarten zijn te koop bij de Bibliotheek Neede en de Kamer van Kramer: leden bibliotheek € 5,00, niet leden € 7,50. Reserveren: 088-0062929.

Achterhoekse schrijfster met nationale bekendheid
Corine Hartman is afkomstig uit Lichtenvoorde. Voor zover ze zich herinnert, heeft haar passie voor woord en beeld, voor schrijven en tekenen, altijd bestaan. Verhalen verzinnen was één van haar favoriete bezigheden en al snel las ze alles wat los en vast zat, waaronder de boeken van Agatha Christie. George Orwells 1984 maakte indruk, evenals de verhalen van Edgar Allan Poe.
Na enkele banen in de reclame is ze in 1994 gestart met een eigen reclamebureau. Ze volgde de vierjarige opleiding aan de schrijversvakschool in Amsterdam en studeerde in 2004 af met als specialisatie scenarioschrijven. In maart 2007 debuteerde ze met ‘Schone kunsten’ en vanaf dat moment is ze full-time auteur.

Prijzen
Met meerdere Gouden Strop-nominaties, Crimezone Awards en vier-sterrenrecensies in VN’s kritische Detective & Thrillergids in haar bezit, geldt Corine Hartman als een van de meest gelauwerde en gewaardeerde thrillerschrijvers van ons land.
Met de unieke, succesvolle serie rondom de onorthodoxe rechercheur Jessica Haider heeft Corine Hartman haar naam definitief gevestigd in het thrillergenre.

Spannende Boekenweken
Tijdens de Spannende Boeken Weken 2016 geeft de Bibliotheek een exclusief cadeau aan haar nieuwe leden: de bundel Kwade zaken: 16 spannende verhalen van misdaadauteurs en prominente strafpleiters. Ook Corine Hartman schreef, samen met strafpleiter mr. Stijn Franken een verhaal voor deze bundel. Tijdens de lezing zullen enkele exemplaren van deze bundel verloot worden.

Agenda voor in de Achterhoek

Uw evenement in onze agenda! Evenement indienen