19 mei 2024
Home » Achterhoek » Wereld Alzheimer Dag 2023: Speciale lunch voor dementiepatiënten en mantelzorgers

Wereld Alzheimer Dag 2023: Speciale lunch voor dementiepatiënten en mantelzorgers

1606

OOST GELRE – Op 21 september organiseert Alzheimer Trefpunt Aalten-Oost Gelre-Winterswijk een lunch ter gelegenheid van Wereld Alzheimer Dag. Deze bijeenkomst is bedoeld voor inwoners van de gemeente Oost Gelre die dementie hebben en hun mantelzorgers. Het doel is om erkenning en ondersteuning te bieden aan mantelzorgers voor hun inzet.

Zeven lokale restaurants participeren in dit initiatief en bieden hun faciliteiten aan voor deze gelegenheid. De deelnemende eetgelegenheden zijn: Restaurant Brouwersnös en Restaurant De Stadschpomp in Groenlo; Hotel restaurant de Koppelpaarden en Restaurant Markt 5 in Lichtenvoorde; Restaurant Hofzicht in Lievelde; Restaurant Beneman in Vragender; en Restaurant het Witte paard in Zieuwent.

De organisatie van deze lunch is het resultaat van een samenwerking tussen het Alzheimer Trefpunt, Zorgcorporatie Mariënvelde, Netwerk Ouderen, Veerkracht Achterhoek, casemanagers dementie en Bibliotheek Oost-Gelderland. Fotoclub Lichtenvoorde zal aanwezig zijn om voor elke deelnemer een foto te maken ter herinnering aan de dag.

Belangstellenden die willen deelnemen, kunnen zich inschrijven tot 7 september door een e-mail te sturen naar alzheimerdag@gmail.com. De inschrijving is beperkt tot vier personen per groep. Bij aanmelding dient men de volgende gegevens te vermelden: naam contactpersoon, adres, geboortedatum, telefoonnummer, e-mailadres, gewenst restaurant en het aantal personen dat op de foto wenst te gaan.

Bron(nen) & Afbeelding(en)

Heeft u een evenement dat u wilt delen met de Achterhoek?

Dien uw evenement in en zorg ervoor dat het een plek krijgt in onze agenda!