24 april 2024
Home » Aalten » Nationale aardappelrooidag: Lensink aardappelen in Aalten opent akkers

Nationale aardappelrooidag: Lensink aardappelen in Aalten opent akkers

2596

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

AALTEN – Op 2 september openen Lensink Aardappelen en diverse agrarische ondernemingen door Nederland hun akkers in het kader van de Nationale Aardappelrooidag. Bezoekers krijgen de gelegenheid om het proces van aardappelteelt te observeren en meer te leren over de herkomst en duurzaamheid van aardappelproductie.

Een recent onderzoek in opdracht van de Nederlandse Aardappel Organisatie toont aan dat 58% van de Nederlanders en 52% van de Gelderlanders zelden of nooit let op de oorsprong van de groente of fruit die ze kopen. Gezien de grote hoeveelheid aardappelteelt in Nederland, die in het voorgaande jaar 3,6 miljard kilogram bereikte volgens het CBS, is er een toenemende behoefte om consumenten bewuster te maken van lokale voedselproductie.

De Aardappelrooidag brengt ook aandacht voor duurzaamheidsaspecten van de aardappelteelt, waaronder het lage effect op klimaatverandering en een verminderd land- en energiegebruik. Daarnaast zal er aandacht zijn voor voedselverspilling en milieukwesties.

Op de boerderij worden naast educatieve momenten ook praktische activiteiten georganiseerd. Een van de hoogtepunten is de zoektocht naar de grootste aardappel van het jaar. De deelnemer die de grootste aardappel vindt, ontvangt een onderscheidende titel.

Lensink Aardappelen, gelegen aan de Rosierweg 2 in Aalten, opent haar deuren van 10.00 uur tot 16.30 uur. De entree en deelname aan activiteiten zijn kosteloos.