24 april 2024
Home » Politiek » Bart Porskamp lijsttrekker VVD Oost Gelre

Bart Porskamp lijsttrekker VVD Oost Gelre

222

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

In de ledenvergadering van 24 juli 2017 hebben de leden van de VVD Oost Gelre de 28-jarige Bart Porskamp unaniem aangewezen als lijsttrekker van de VVD voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. De rest van de lijst wordt in november bekend gemaakt.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 stond Porskamp al op de verkiezingslijst en is hij middels voorkeursstemmen in de gemeenteraad gekozen. Hij is de enige twintiger in de gemeenteraad. Sinds 1 februari 2016 is Porskamp reeds de fractievoorzitter van de VVD, als opvolger van Paul Wentink.

Porskamp: “Ik ben blij met het vertrouwen dat de leden in mij hebben uitgesproken. Er waren geen tegenkandidaten, dat laat zien dat we eensgezind en optimistisch de campagne kunnen ingaan”.
Wentink: “Bart heeft zich bewezen als goed raadslid en fractievoorzitter. Het doet mij goed dat door de leden het vertrouwen is uitgesproken in Bart. Juist voor de Oost Gelrese politiek is het belangrijk dat jongeren zich actief inzetten voor de publieke zaak en daar is Bart een goed voorbeeld van”.

Porskamp gaat vol optimisme en met vertrouwen de campagne in: “Als oppositiepartij stellen wij ons constructief op. Indien nodig zijn wij kritisch en benoemen wij zaken in de openbaarheid. Het doel van de VVD is om bij de komende verkiezingen meer zetels te halen, zodat we een grotere bijdrage kunnen leveren om de aanwezige potentie van Oost Gelre beter te benutten. Meerdere doelgroepen en woonkernen lopen op dit moment bijvoorbeeld aan tegen het huidige beleid ten aanzien van de woningmarkt. Dat is voor onze inwoners en ons onaanvaardbaar. Dit is een concreet voorbeeld waarbij er meer in kansen en mogelijkheden moet worden gedacht om alle inwoners perspectief te kunnen bieden. Vanuit de praktijk en samen met onze inwoners en ondernemers gaan we Oost Gelre sterker en stabieler maken”.

In het dagelijks leven is Porskamp als consultant bij PM Energie te Hengelo (Ov.) werkzaam in de energiebranche en is hij actief in het verenigingsleven als bestuurslid voetbaltechnische zaken bij S.V. Grol te Groenlo.